Norges Cykleforbund har tatt ut seks juniorryttere til VM på hjemmebane i Bergen. Tre av rytterne skal i tillegg til fellesstarten også sykle temporittet. Det norske juniorlandslaget er kommer til VM på hjemmebane ranket som beste juniornasjon i verden.

Tirsdag 19. september skal menn junior sykle sitt temporitt under VM i Bergen. Med regjerende Europamester på laget får Norge stille med tre ryttere til start.

– Andreas Leknessund har vunnet mye temporitt og er i tillegg er regjerende Europamester på tempo. Derfor er kanskje dette den øvelsen Norge har størst forhåpninger om medalje på under mesterskapet. Søren Wærenskjold kjører også bra tempoer med sølv i NM bak Andreas og femteplass i EM. Etter som vi har Europamesteren får vi en ekstra plass som gir oss en mulighet til å ta ut en ekstra rytter. Rett før EM var Olav Hjemsæter kun to bak Søren på tempoen i Niedersachsen. Han har også vist gode takter på temporitt her hjemme. Alle tre rytterne kan på en maks-dag havne topp 10, sier landslagsleder Kai Lexberg.

Juniorenes VM fellesstart i Bergen er mer åpen, noe som kan passe Norge som har mange sterke ryttere å spille på.

– Vi leder Nations Cup (Verdenscupen) og har kjørt godt på veldig mange gode løp i år. Vi har kanskje ikke de sterkeste enkeltrytterne til enhver tid, men vi har sannsynligvis det sterkeste laget totalt sett. Det gjør at vi har mange ryttere å spille på underveis i VM fellesstarten. De seks uttatte er de seks som har tatt Nations Cup poeng og som var topp seks på NM. Slik sett var uttaket forholdsvis greit. Det er disse utøverne som har umerket seg mest gjennom sesongen, sier Lexberg.

Uttak Morgendagens Helter landslaget til VM-tempoen menn junior i Bergen 19/9:
Andreas Leknessund (Ringerike SK)
Søren Wærenskjold (Ringerike SK)
Olav Hjemsæter (Glåmdal SK)

Uttak Morgendagens Helter landslaget til VM-fellesstarten menn junior 23/9:
Idar Andersen (Gauldal SK)
Olav Hjemsæter (Glåmdal SK)
Jonas Iversby Hvideberg (Fredrikstad SK)
Andreas Leknessund (Ringerike SK)
Søren Wærenskjold (Ringerike SK)
Ludvig Fischer Aasheim (SP Rye Sykkel)