Petter Northug forsvarer Johaug etter dommen på 18 måneders utestengelse.
Petter Northug forsvarer Johaug etter dommen på 18 måneders utestengelse.

Northug synes ikke Johaug burde blitt straffet

Petter Northug tar Therese Johaug kraftig i forsvar etter dopingdommen på 18 måneders utestengelse.

Northug hadde helst sett at Johaug fikk delta i OL den kommende seongen, men i dommen fra CAS tirsdag ble straffen hennes forlenget til april neste år.

Han har ikke mye til overs for de som mener Norge har skylapper og er naive, slik den svenske kommentatoren Thomas Pettersson mener.

– Jeg synes ikke dommen er rettferdig. Hun burde ikke blitt straffet i det hele tatt for dette. Jeg synes bare det er trist for hennes del. At utlendingene reagerer slik de gjør er kjedelig, men vi vet hvordan det er. Det er mye sjalusi blant andre nasjoner. De godter seg litt når vi som nasjon kanskje har gjort en feil, sier Northug til TV 2.

– Det at utlendinger kommenterer det, måtte vi forvente. Therese har all støtten hun har i Norge, vi som utøvere støtter henne fullt ut. Vi håper hun kommer fryktelig sterkt tilbake, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Han er full av sympati for Johaug, som nå må droppe drømmen om OL i 2018.

– Det kom jo som et lite sjokk. Jeg tror vi alle hadde håpet, med de langrennshjertene vi har, at Therese skulle få lov til å delta i denne sesongen og ikke minst i OL, som hun har trent og forberedt seg til i lang tid i perioden hun har vært utestengt.

– Så har det vært mye diskusjon rundt dommen og saken. Det har jeg ikke satt meg så mye inni. Jeg synes mest synd på Therese, for jeg vet hvor hardt hun brenner for å komme tilbake i skisporet og ikke minst konkurrere. Det er det hun lever og trener for, sier Northug.