I fire år er «Zuccarello All Star Game» blitt arrangert i Stavanger, der noen av verdens største NHL-stjerner har samlet inn penger til den veldedige organisasjonen Right to Play.

Nå sikter Team-Zuccarello enda høyere - lørdag 11. august 2018 skal Ullevaal Stadion islegges, fylles av NHL-stjerner og forhåpentligvis 25.000 tilskuere.

– En av mine store drømmer som liten var å spille fotball foran et fullsatt Ullevaal Stadion. Den drømmen la jeg på is da jeg begynte å satse for fult på ishockey, og nettopp derfor er det så sprøtt å tenke på at jeg neste sommer skal spille hockey foran et forhåpentligvis fullsatt Ullevaal, sier Zuccarello.

Lundqvist med på laget

Zuccarello og lagkameraten i New York Rangers, Henrik Lundqvist, skal være kapteiner på hvert sitt lag i showkampen, som får navnet «Henke & Zucca Summer Classic 2018».

Også denne gangen går inntektene til Right to Play, der Zuccarello er ambassadør.

HISTORISK: Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist tok steget ut på Ullevaal-matta, der verdens første utendørskamp om sommeren blir spilt neste år.
HISTORISK: Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist tok steget ut på Ullevaal-matta, der verdens første utendørskamp om sommeren blir spilt neste år.

– Jeg er veldig takknemlig for at Henke og jeg sammen skal arrangere Summer Classic neste år. Henke er en fantastisk lagspiller og venn, og med han på laget er jeg sikker på at det blir mye enklere å samle noe av de beste spillerne NHL har å by på. Jeg håper og tror at hele konseptet med «Summer Classic 2018» vil bidra til å fronte og løfte norsk ishockey enda mer, og ikke minst rekruttere flere unger til sporten, sier Zucca.

Keeper-stjernen deltok på nordmannens veldedighetskamp i Stavanger i fjor, og gleder seg til det nye konseptet.

– Da Zucca spurte om jeg hadde lyst å være med og arrangere neste års "happening" på Ullevaal Stadion, var det ingen tvil om at det bare var å takk ja. Forhåpentligvis kan vi klare å samle noen store navn fra NHL, slik at vi kan skape en stor og historisk ishockey-fest for hele det Skandinaviske markedet. En hockeymatch ute på Ullevaal Stadion midt på sommeren er noe helt unikt, spesielt dersom den fylles med 25.000 glade fans, sier Lundqvist.

Billettsalget åpner fredag

Allerede fredag 09.00 er det mulig å sikre seg billetter til arrangementet, og Zuccarellos manager, Kevin Skabo, er sikker på at de skal klare å fylle Norges nasjonalarena.

– Det blir norgeshistoriens råeste hockeyevent! Vi fikk en henvendelse fra Ullevaal Stadion, og da begynte tankene å svirre. Vi skal klare å fylle stadion. Det blir helt rått, sier Skabo til TV 2.

En slik kamp kan sammenlignes med «Winter Classic-kampene» i NHL, som spilles utendørs. Bortsett fra at det nå skal spilles midt på sommeren.

Det blir lagt ut 25.000 billetter for salg, og Skabo forteller at Lundqvist og Zuccarello er opptatt av en familievennlig profil på arrangementet.