Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvard Sandvik Tagseth (16) har de siste sesongene trent jevnlig på Liverpools akademi. I sommer meldte tenåringen fra Frosta i Trøndelag permanent overgang til den engelske storklubbens U18-lag, som trenes av klubblegenden Steven Gerrard.

Se TV 2 Sportens dokumentar om Liverpools norske talent øverst!

I lørdagens 3-2-seier over Blackburn var det Tagseth som fikk avslutte angrepet og sette inn sitt første Liverpool-mål – med Steven Gerrards gamle nummer, trøye nummer åtte, på ryggen.

Trener for Liverpools U18-lag, klubblegenden Steven Gerrard, roser Sandvik Tagseth opp i skyene etter scoringen og storspillet mot Blackburn.

– Han var strålende!
Edvard Sandvik Tagseth ble fortjent kåret til Liverpools beste spiller mot Blackburn.

– Jeg mener at han var strålende over hele banen. Om du ser på Edvard nøye, så er han ikke bare en fantastisk pasningsspiller, han spiller med en utrolig energi og gjør alt «drittarbeidet». Han vinner andreballene og løper hele tiden bakover på banen og bidrar defensivt, skryter Gerrard til Liverpools offisielle hjemmesider.

Gerrard røper at den unge nordmannen er en beskjeden gutt, men spår at akademispilleren har en strålende fotballfremtid foran seg.

– Han er en rolig og stille gutt, og vi prøver å få ham ut av «skallet». Han har en utrolig fremtid foran seg om han fortsetter å jobbe slik han gjør nå, konkluderer Gerrard, som selv stortrives i sin nye rolle som akademitrener for Liverpools fremtidshåp.

– Jeg ble litt eldre i slutten av kampen..
– Velkommen til managerjobben! Jeg ble en del eldre i sluttfasen av kampen. Vi skulle ha avgjort kampen lenge før det. Læringskurven er at dersom du ikke tar vare på sjansene og setter de i mål, kan du bli straffet mot slutten av en kamp, mener han.

Det var ikke bare Gerrard som bet seg merke i Tagseths prestasjoner.

Etter at 16-åringen satte inn 1-0 fra skrått hold etter drøyt 37 minutters spill, og senere serverte McAuley, som satte inn 3-1, skrev Liverpool Echo-redaktør bare følgende på Twitter:

– Nordmannen har imponert på midtbanen, skrev Liverpool Echo-redaktør Andy Kelly på Twitter i pausen.