Magiske sluttminutter sørget for ny storseier for Manchester United

Det så ut til å bli en knepen Manchester United-seier, men så vartet José Mourinhos mannskap opp med festfotball i snaut fire minutter.

Swansea - Manchester United 0-4

Se sammendrag i videovinudet øverst!

Manchester United vartet opp med festfotball og 4-0 i seriepremieren mot West Ham. Like enkelt så det ikke ut til å bli i bortemøtet med Swansea lørdag.

Første omgang så ut til å ende målløst, men Eric Bailly kjempet inn 1-0 etter et hjørnespark like før pause. Det ga Manchester United et meget godt utgangspunkt før andre omgang.

Swansea styrte mye av spillet mot Manchester UnitedUnited, men i løpet av tre minutter og 41 sekunder på tampen av kampen var nok til å sikre en ny imponerende 4-0-seier.

– Seks poeng og 8-0 i målforskjell. Det er nesten bedre enn det var lov å håpe på før sesongstart, kommenterte TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad.

Romelu Lukaku, Paul Pogba og Anthony Martial scoret målene i tur og orden. Henrikh Mkhitaryan markerte seg med to målgivende pasninger.

– Det er bare spilt to kamper. Vi har 36 vanskelige kamper igjen. I Premier League er det ingen enkle kamper. Vi må gjøre vårt beste og se hvor det tar oss, sier armeneren.

– Hadde man sagt at dette skulle være resultater før kampen, så hadde det vært ganske greit, men dette var flatterende, mente TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

To tverrliggertreff
Swansea var nær ved å ryste Manchester United allerede etter tre minutters spill. Jordan Ayew kom seg løs på venstresiden og avsluttet med utsiden av foten. Ballen gikk i tverrliggeren og ut. Tammy Abraham rakket akkurat ikke å sette inn returen.

– David De Gea har så flaks. Han tar en sjanse. Du skal være offensiv, men du kan ikke blottlegge målet ditt sånn der, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt i pauseanalysen.

Seks minutter senere smalt det i den andre tverrliggeren. Juan Matas innlegg fant Phil Jones foran mål. Midtstopperens heading gikk i tverrliggeren og ut.

– Så ser vi på reprisen at det er offside, så da er det litt rettferdighet i at den går i tverrliggeren, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Manchester United var det førende laget på Liberty Stadium i første omgang. I det 37. spilleminutt fikk Marcus Rashford en stor mulighet. Unggutten kom alene med Lukasz Fabianski og prøvde å chippe over den polske keeperen. Rashford klarte ikke å lure Fabianski, som enkelt plukket ballen.

Like før pause fikk Manchester United hjørnespark. Daley Blind fant en umarkert Paul Pogba. Fabianski vartet opp med en strålende redning og slo ballen opp i tverrliggeren. Ballen falt ned på streken og Eric Bailly dukket opp og scoret sitt første ligamål som profesjonell fotballspiller.

– Det var et perfekt tidspunkt å score på, mente Thorstvedt i pausen.

– Jeg var sikker på at ballen gikk i tverrliggeren og inn. Det viser at det er viktig å være frempå. Det var en kjemperedning av Fabianski først, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller.

Magiske sluttminutter
Swansea styrte mye av spillet i andre omgang, men slet med å skape store målsjanser mot et solid Manchester United-mannskap. Abraham fikk en god mulighet etter en times spill, men headingen gikk over mål.

Romelu Lukaku spilte en anonym kamp - frem til det gjensto ti minutter i Wales. Henrikh Mkhitaryan spilte gjennom den store belgieren med en strålende stikker. Alene med Fabianski gjorde Lukaku ingen feil.

– Det er en glimrende pasning av Mkhitaryan. Det var den Lukaku trengte. Da kom også scoringen, kommenterte Kasper Wikestad.

Minuttet senere økte Paul Pogba ledelsen til 3-0. Den tidligere Juventus-spilleren vant ballen på midtbanen, satte fart fremover, fikk med seg Mkhitaryan og ble spilt gjennom. Han lobbet lekkert inn dagens tredje.

Minuttet etter var det Pogba som serverte Anthony Martial, som gikk rett på Swansea-forsvaret og satte iskaldt inn 4-0, som ble sluttresultatet i Wales.