FIKK KJØRT SEG: Victor Lindelöf virket usikker i møtet med Gareth Bale og Real Madrid-stjernene.
FIKK KJØRT SEG: Victor Lindelöf virket usikker i møtet med Gareth Bale og Real Madrid-stjernene. Foto: Eddie Keogh

– Lindelöf får intern kritikk i Manchester United

Trenerstaben reagerer på svenskens form.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds svenske nyervervelse Victor Lindelöf fikk gjennomgå etter tapet mot Real Madrid i Supercupen. Svensken kom til Manchester United fra portugisiske Benfica i en overgang verdt rundt 335 millioner kroner, men han gjorde alt annet enn å overbevise i sommerens treningskamper.

Lindelöf var ikke engang i troppen da Manchester United slo West Ham 4-0 i serieåpningen.

Nå skriver Telegraph at trenerapparatet i Manchester United har reagert på formen svensken har vist på trening. Ifølge avisen har Lindelöf vært direkte svak på enkelte treninger.

José Mourinho har tidligere fortalt at det aldri var meningen at svensken skulle få spilletid mot Real Madrid.

– Jeg ville foretrukket å gi ham mer tid, men jeg har ingen andre valg ettersom jeg har mistet to spillere gjennom suspensjon (Eric Bailly og Phil Jones) og Rojo er skadet i noen måneder til, sa Mourinho til BT Sports.

Portugiseren har lagt en plan for Lindelöf, akkurat som hadde med Henrikh Mkhitaryan i forrige sesong.

– Det er ikke enkelt når man kommer fra en annen liga. Det er annerledes for Lukaku og Matic siden de har spilt i Premier League i mange år. Jeg hentet Ricardo Carvalho til Chelsea i 2004. Han var en fenomenal forsvarsspiller, men han slet. Det var vanskelig for ham å tilpasse seg i begynnelsen. Victor trenger litt mer tid, og den tiden skal han få. Mkhitaryan er ingen forsvarsspiller, men han trengte også tid. Vi skal ta det steg for steg, for Victor er en fantastisk spiller, sier Mourinho.

Lindelöf får ikke bare kritikk internt. Flere eksperter kommenterte Lindelöfs stopperspill etter Supercup-finalen.

– De trengte en midtstopper, men Lindelöfs opptreden mot Real Madrid var urovekkende, og treningskampene i sommer har skapt grunn til bekymring. Akkurat nå tror jeg at han sliter. Benfica og portugisisk liga er ikke den samme utfordringen som Premier League er uke inn og uke ut, sa tidligere Crystal Palace-manager Alan Pardew i Sky Sports' studio.

– Lindelöfs spill en-mot-en bekymret meg. Han hadde ingen personlighet på banen. Når du er en Manchester United-spiller må du ha personlighet, du må ha en viss aura.

Også TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø Møller, mener Lindelöf har sett utilpass ut.

– Han ser ikke veldig bra ut. Jeg er litt overrasket over at han sliter såpass med posisjoneringspillet. Akkurat nå ser han ganske trygg ut med ball, men uten ball ser han svært utilpass ut, sa han etter Real Madrid-kampen.