HARD TO SAY GOODBYE: Men Stan Collymore mener det er håpløst av Liverpool om de ikke selger Philippe Coutinho dersom Barcelona kommer med et bud på 1,1 milliarder kroner.
HARD TO SAY GOODBYE: Men Stan Collymore mener det er håpløst av Liverpool om de ikke selger Philippe Coutinho dersom Barcelona kommer med et bud på 1,1 milliarder kroner. Foto: Paul Ellis

Liverpool-helt ber klubben selge Coutinho til Barca

Stan Collymore mener det vil være håpløst ikke å selge om de mottar over en milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg beklager, men byr Barcelona noe nær 1,1 eller 1,2 milliarder kroner for Philippe Coutinho, og Liverpool ikke selger, da er min gamle klubb helt håpløs.

Det skriver tidligere Liverpool-angriper Stan Collymore i sin spalte hos Mirror. Han mener Coutinho-pengene kan brukes til å bygge et mer slagkraftig lag.

– Atlético Madrid, Monaco og Borussia Dortmund har alle bygd gode lag for mindre penger de siste årene. Med litt smart tenkning og litt smart forretning med slike penger, er det ingen grunn til at Jürgen Klopp og co. ikke kan bygge et lag som kan bli like godt som de tre, mener Collymore.

– Kan hente inn tre eller fire
Men han frykter at pengene ikke vil bli brukt på riktig måte.

– Det som sannsynligvis vil skje om Liverpool gir etter og selger Coutinho til Barcelona, er at de vil bruk 600 millioner på to signeringer. Det er tross alt slik late Premier League fungerer nå for tiden. Men det er nonsens, og det må ikke være slik med så mange spillere der ute, mener den tidligere Liverpool-angriperen.

Han mener det fornuftige vil være å bruke pengene på en annen måte.

– De kan hente inn tre eller fire med en spennende mix av potensial og erfaring, og med tiden kan enhver Liverpool-supporter si «vi gjorde det godt der, ikke sant?»

Det kommer selvsagt til å kreve sitt av Liverpool-ledelsen, men Collymore tror ikke det er noen mulighet for å beholde den brasilianske stjernespilleren.

– Den eneste måten det kan løse seg på for alle parter nå er om Coutinho får dra til Barca. Jeg tror ikke det er noen sjanse for å beholde en spiller når han har sagt at han ønsker å dra - og enda mindre nå for tiden, skriver han.

– Ikke som om Liverpool har kjempet om titler
Collymore mener Liverpool-fansen ikke har noen grunn til å irritere seg over Barcelonas fremferd, ettersom det de gjør er akkurat det samme Liverpool gjorde da de ønsket å hente Virgil van Dijk fra Southampton.

– Vi må også forstå at Coutinho gis sjansen til å spille med verdens aller beste spiller, og slike muligheter kommer ikke ofte. Og det er ikke som om Liverpool har kjempet om titler sesong inn og sesong ut, eller kommer langt i Champions League de siste fire elller fem årene, skriver Collymore, som håper klubbene vil komme til enighet og fullføre overgangen så snart som mulig.

Så gjenstår det å se hva Liverpool-ledelsen velger å gjøre. Det var i forrige uke klubbens eiere gikk ut med en pressemelding der de gjorde det klart at de ikke hadde noen intensjoner om å selge Coutinho.

Bare timer senere rapporterte britiske medier at Coutinho hadde lagt inn et skriftlig ønske om å bli solgt. Det ønsket ble ikke innvilget, men siste ord i saken er sannsynligvis ikke sagt.