Leken Lukaku banket to i nettet i Old Trafford-debuten

Muskelbunten startet sesongen med et smell hjemme mot stakkars West Ham da Manchester United gikk rett til topps i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag av festkampen i videovinduet over!

Man. United - West Ham 4-0

Forventningene til belgieren var intet annet enn enorme før søndagens ligadebut på Old Trafford-gresset.

Og dyrekjøpte Romelu Lukaku skuffet ikke, vekten av den enorme prislappen på nærmere én milliard kroner til tross.

24-åringen fra Antwerpen dunket like greit inn kampens to første mål da Manchester United fikk en kanonstart på den nye sesongen.

  • 33 minutter: Lukaku spilles igjennom lekent igjennom av Marcus Rasford. Alene med Joe Hart banker midtspissen ballen kontant i nettet via venstre stolpe.
  • 52 minutter: Henrik Mkhitaryan svinger et frispark inn i feltet. Der river muskelbuten Lukaku seg fri og styrer sitt andre mål for dagen inn med hodet.

– Dette var en maktdemonstrasjon og et signal om hva de kan få til denne sesongen, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland etter 90 minutter med festfotball i Manchester.

Lukaku scoret 25 mål for Everton i Premier League forrige sesong. Etter én kamp i rødt ligger 24-åringen an til et målsnitt på 2,0 i sin første sesong i nord-vest.

– Han kommer til å score langt flere, sier Hangeland bestemt.

Lukaku: – En drøm som går i oppfyllelse

Hjemme på Drømmenes teater lekte nemlig United seg med gjestene fra London, spesielt etter pause.

Sentralt dominerte Paul Pogba og Nemanja Matic kampen fullstendig. På topp bygget Marcus Rashford og Lukaku raskt en relasjon som får United-fansen til å sikle nedover den nyinnkjøpte sesongdrakten.

Spesielt Rashford var særdeles god offensivt for fjorårets europaliga- og ligacupvinnere. Angriperen kunne ha fått sin scoring da han lekte seg utenfor 16.-meteren etter 66 minutter. Skuddet traff imidlertid stolpen, før den trillet på feil side av krittstreken og ut.

Mourinho: – Vi spiller med selvtilit

I stedet fikk innbytter Anthony Martial æren av å øke til 3-0 tre minutter før full tid.

Som om ikke det var nok. Helt på tampen lekte Paul Pogba inn 4-0 for vertene, som for alvor seiler opp som en seriøs tittelkandidat denne sesongen. Seieren er klubbens største på nesten tre år.

– Dette var akkurat det vi trengte for å komme i gang hjemme. Jeg var glad da han (Romelu Lukaku) signerte for oss. Jeg er glad nå når han scorer to mål. Han kan gi dette laget så mye, det viste han i dag. Romelu gjør det vi forventer av ham, sier Paul Pogba etter kampen.

– Å spille foran fansen var herlig. En drøm. Det var viktig å score mål, men det var like viktig at vi ikke slapp inn noen mål. Mourinho har sagt at han ønsker at jeg skal score mål og være en leder ute på banen, sier Lukaku selv etter debuten.

Etter første ligarunde leder Manchester United Premier dermed Premier League på målforskjell. Det er definitivt musikk i José Mourinhos ører.

– Laget var selvsikkert og spilte med selvtillit. Vi var ikke gode før pause, men jeg er glad. Dette var en god kamp av oss. Nye spisser i nye klubber, alle forventer at de skal score. Lukaku, Lacazette, Rooney. Det er fint for dem alle. Men det betyr ingenting at vi er på topp av tabellen. Vi vant i starten i fjor også, sier en uvanlig blid Mourinho etter kampen.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror portugiseren endelig har et lag han selv har fullstendig tro på selv.

– Se på fyren. Se på kroppspråket. Han oppfører seg og ser ut som en helt annen mann denne sesongen. Han har lært av fjoråret. Han ser ut som om han eier hele stedet. Han er rolig på utsiden, men det koker nok godt inni Mourinho etter denne kampen, sier TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller etter festforestillingen.