Hodeløst selvmål og Agüero-scoring nok for City

Nyopprykkede Brighton holdt stand lenge, men kunne ikke hindre Manchester Citys sjuende strake åpningsdagstriumf i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

Brighton-Manchester City 0-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester City er manges favoritt til Premier League-tittelen, mens det er bred enighet i ekspertkorpset om at Brighton får en tøff sesong.

Derfor var det langt ifra overraskende at gjestene tok alle tre poengene på American Express Community Stadium lørdag.

Sergio Kun Agüero satte inn 1-0 halvveis i 2. omgang, mens en merkelig manøver fra Lewis Dunk sørget for 2-0 da midtstopperen knuste Gabriel Jesus i en hodeduell og dunket ballen i eget nett like etterpå.

– Det er en merkelig situasjon. Det ser nesten ut som om han har glemt at han er foran eget mål. Men dette er bunnsolid av City. De mørnet Brighton. De ser uhyre sterke ut, og vil bli enda sterkere mot lag som tør å angripe dem litt. Dette var ingen reell test. Da de fikk 1-0, var kampen i praksis over, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Se vår nye Premier League-portal her!

Jesus' hånd førte kun til gult kort
Men selv om begge målene kom i 2. omgang, var det også nære ved ved flere anledninger før scoringene faktisk kom. I 1. omgang trodde Gabriel Jesus at han hadde satt inn gjestenes ledermål, men i stedet fikk brasilianeren gult kort av kampleder Michael Oliver ettersom «scoringen» var satt i nettet med hånden.

– Det er veldig bra sett av dommerteamet, som oppdager den handsen, sa Simen Stamsø Møller i pausen om den annullerte varianten.

Store sjanser for City-angriperne
Jesus kunne også scoret minutter senere, da kun Brightons Premier League-debutant Mathew Ryan stod i veien med en sterk redning. Returen satte City-angriperen i stolpen og ut.

Også spisspartner Sergio Agüero burde tegnet seg i protokollen like etter pause. Sju minutter ut i omgangen leverte Shane Duffy et grufullt tilbakespill, og City-stjernen kom alene med Ryan. Avslutningen var dog sjeldent dårlig fra Agüero, som skjøt langt både over og utenfor Brighton-målet.

Brighton-stopperen forsøkte seg - så ville City ha straffe
To minutter senere var Duffy også nære - i motsatt boks. Stopperen forsøkte seg på volley, men forsøket gikk via en forsvarer og like til side for Ederson i Mancheste City-buret. På den påfølgende corneren fikk Duffy sjansen igjen da samme Ederson glapp ballen, men denne gang ble forsøket blokkert.

Halvveis i omgangen var det i den andre boksen det ble blokkert, og det på noe mer omdiskutert vis. Et langskudd fra Kevin de Bruyne spratt nemlig i hånden på Brighton-stopper Lewis Dunk.

– Den er interessant nok. Det ser ut som et straffespark. Brighton er heldige som slipper unna, sa kommentator Kasper Wikestad umiddelbart.

Senere fikk Wikestad tekstmelding fra TV 2s nye ekspert, Mark Clattenburg, og leste denne opp på luften.

– Ikke hands. Arm i naturlig posisjon. Prøvde å få armen unna, mente eks-Premier League-dommeren.

Silva-Agüero-kombinasjonen slo til igjen
Fem minutter senere kom uansett ledermålet. Kevin de Bruyne snappet ballen fra Dale Stephens, og foret deretter David Silva. Den nyklippede spanjol spilte vakkert gjennom Sergio Agüero på første berøring, og alene med Ryan var argentineren denne gang iskald og dunket 1-0-ledelsen i nettet.

– Han er der som en kobra og hugger til, sa Wikestad.

– Det er klassespillere som finner hverandre. Det er nydelig, sa Brede Hangeland i studio etter kamp.

Merkelig selvmål doblet ledelsen
Fem minutter senere hadde City så doblet ledelsen. Fernandinho kom seg til dødlinjen og slo inn, og i en merkelig hodeduell inne i feltet så stanget Brighton-forsvarer Lewis Dunk ballen i eget nett.

– Det er nesten så man mistenker at Dunk hører jungeltrommene og tror at han er i motsatt felt, og ser sitt snitt til å stange den i mål. Det er med hodet. En hodeløs inngrepen av Brightons midtstopper, sa Wikestad.

Scoringen var også nok til å sikre seieren, noe som betød at Pep Guardiola for andre sesong på rad ledet Manchester City til tre poeng i første seriekamp for sesongen. Faktisk er det sjuende gang på rad City vinner åpningskampen, noe som er den lengste rekken i Premier League for øyeblikket.