URO PÅ ANFIELD: Philippe Coutinho (t.v.) ønsker å forlate Jürgen Klopp og Liverpool.
URO PÅ ANFIELD: Philippe Coutinho (t.v.) ønsker å forlate Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: Paul Ellis

– Alle har kanskje en pris, men det er bare til riktig øyeblikk

Jürgen Klopp gjør det klart at han ikke har tid til å erstatte Philippe Coutinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Watford mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 13.30 lørdag. Sendestart kl. 12.45.

Philippe Coutinho ønsker å forlate Liverpool, og bare timer etter at Merseyside-klubben sendte ut en pressemelding om at de ikke kommer til å selge ham, leverte Coutinho en skriftlig forespørsel om å bli solgt til Barcelona.

Denne ble umiddelbart avvist av Liverpool, og manager Jürgen Klopp møtte på pressekonferansen før dagens Premier League-åpning mot Watford svare på spørsmål om midtbanespilleren.

– Det eneste jeg kan si om dette, er at alt i livet handler om timing, om klubben spør tidlig nå, sa tyskeren ifølge Liverpool Echo.

– Det er slik vi prøver å gjøre det. Spør vi tidlig nok, kan vi prøve vi å få en overgang til. Da har du sjansen til å endre planen om det ikke skulle gå, men du kan ikke komme nå, så tett opp mot sesongstart, og be om slike ting, fortsatte han.

Med snaut tre uker igjen av overgangsvinduet, mener Liverpool-manageren det er altfor sent å gå ut på markedet for å finne en Coutinho-erstatter.

– Ingen er større enn klubben. Det er det viktigste her. Det handler om å gjøre ting til rett øyeblikk. Vi gjør det på samme måte når vi henter inn spillere. De færreste kommer til oss og sier «forresten, vi har en god spiller, vil dere kjøpe ham?» sier Klopp, og fortsetter:

– Det handler om timing. Det er slik jeg ser på det, og det er alt jeg har å si. Alle har kanskje en pris, men det er bare til riktig øyeblikk. I feil øyeblikk? Da finnes det ingen pris.

Liverpool skal ha avslått to bud fra Barcelona, det siste på hele 980 millioner kroner. The Telegraph skriver at et salg er uaktuelt for klubben.

Klopp har en rekke ganger i sommer uttalt at Liverpool ikke trenger å selge spillere. Som Dortmund-trener så han nøkkelspillere som Robert Lewandowski, Mario Götze, Shinji Kagawa og Nuri Sahin forsvinne til konkurrenter både i Tyskland og i Europa.

– Jeg har måttet selge noen spillere i løpet av min trenerkarriere. Noen hadde utkjøpsklausuler, noen hadde ikke. Vi hadde saken med Lewandowski, og det var vanskelig å se han gå gratis til Bayern München, sier Klopp.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener det er viktig at Liverpool klarer å beholde Coutinho om de skal kjempe om seriemesterskap.

– Dette skjedde med Luis Suárez og Raheem Sterling, og det har skjedd år etter år. Dersom de som kan hjelpe Liverpool inn i en tittelkamp, hele tiden skal forsvinne, vil det gå enda lenger tid før Liverpool kan vinne ligaen. De må på et vis overtale ham til å bli ett år til, mener Alsaker.

Liverpool må uansett klare seg uten en ryggskadet Philippe Coutinho i den TV 2-sendte Premier League-åpningen mot Watford.

Jürgen Klopp kunne på pressekonferansen bekrefte at de er ute etter en ny midtbanespiller før overgangsvinduet stenger 31. august. Naby Keïta fra RB Leizpig var lenge et overgangsmål for de røde, men tyskerne nekter å selge.