Kristoff overlegen i spurten:

– Barnesykkelløp

Alexander Kristoff (30) tok sin første seier i EM-trøyen i Bardufoss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhåndsfavoritt Alexander Kristoff vant massespurten på den 184,5 kilometer lange etappen fra Sjøvegan til Bardufoss. Det var hans femte seier i Arctic Race of Noway, og den første i årets utgave.

– Det var som Petter Northug ville sagt, det var et barnesykkeløp, sier Katusha-rytteren til TV 2.

– Var det så enkelt?

– På slutten var det så enkelt. Jeg mistet Sven-Erik Bystrøm med teknisk trøbbel, så jeg trodde det ville bli litt vanskelig, men Michael Mørkøv og Reto Hollenstein gjorde en kjempejobb på den siste runden og de andre med å hente inn. Når du har så gode lagkamerater, blir det bra.

Hugo Hofsetter ble nummer to, mens Andrea Pasqualon tok en ny tredjeplass. Kristoffer Halvorsen ble nest beste nordmann med sjetteplass.

Det var Kristoffs første seier i europamester-trøyen, som han sikret seg med EM-gull forrige uke.

– Det er deilig å få en seier i Arctic. Det er derfor jeg kom. Nå kan jeg senke skuldrene, sier Alexander Kristoff.

Dylan Teuns (BMC) beholdt den blå sammenlagttrøyen. Andrea Pascalon (Wanty) er bare to sekunder bak, mens Kristoff er tre sekunder bak på tredjeplass. August Jensen er nummer fire.

Truls Korsæth prøvde seg på et solobrudd med 13 kilometer igjen og fikk på det meste 18 sekunder på hovedfeltet, men den norske Astana-rytteren ble kjørt inn med 6,5 kilometer igjen til mål. Da hadde han allerede jublet for seier - med én runde igjen. Se den pinlige tabben i videovinduet nederst.

Se tredje etappe fra Lyngseidet til Finnvikdalen på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 13.30 lørdag.