Rose sier unnskyld for eksplosive uttalelser

Tottenham-backen kryper til korset etter det oppsiktsvekkende intervjuet i The Sun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danny Rose rystet Tottenham og følgerne av engelsk fotball da han forespurte et intervju med The Sun der han skjøt utallige skudd fra hoften.

Venstrebacken fortalte åpenhjertig om frustrasjoner vedrørende klubbens overgangspolitikk og om misnøye med egen lønn. Intervjuet kunne leses som et «kom og hent meg»-rop. Umiddelbart ble både Chelsea og Manchester United koblet til Rose, som nå kryper til korset i en uttalelse gjennom agentbyrået Base Soccer Agency.

– Etter å ha fått tid til å vurdere handlingene mine, anerkjenner jeg nå at timingen og måten ting ble sagt på var uklokt. Ordene mine var ikke ment å støte, og derfor vil jeg si unnskyld til styrelederen, manageren, lagkameratene mine og fansen. Jeg vil også ønske gutta lykke til før søndagens kamp mot Newcastle.

Ifølge Mirror ble Rose ilagt en bot på to ukelønner for uttalelsene.

Wikestad blogger: En kniv i ryggen på manageren

I intervjuet med The Sun var Rose klar på at han fortjener en bedre lønn enn den han har i Tottenham på nåværende tidspunkt. Det er en kjent sak at Tottenhams lønninger er langt fra så høye som de andre rivalene i topp seks-sjiktet. Et lengre skadeavbrekk i siste del av forrige sesong fikk Rose til å tenke over sin egen situasjon.

– Når du er skadet, får du mye tid til å tenke, og jeg har hatt mange «hva hvis?»-øyeblikk. Én ting er sikkert: Jeg vet hva jeg er verdt, og jeg kommer til å forsikre meg om at jeg får det jeg er verdt. Jeg har ikke spilt så bra som jeg har gjort nå, for ikke å få det jeg er verdt. Hvis du tenker at du er verdt en viss sum, hvorfor nøye seg med mindre? Jeg er ikke en slik person, sa Rose.

Rose, som kom til Tottenham fra Leeds som 16-åring, fortalte også at han har hjemlengsel og vil spille i nord igjen før han legger opp.

– Jeg nærmer meg høyden og har mest sannsynlig kun én stor kontrakt igjen i meg. Tiden renner ut og jeg har lyst til å vinne trofeer. Jeg har ikke lyst til å spille fotball i femten år uten å ha et trofé eller en medalje å vise til, sa Rose.

– Jeg sier ikke at jeg vil bort, men hvis noe konkret dukker opp, så vil jeg ikke ha noen problemer med å si hva jeg mener til alle i klubben.

Tottenham sesongåpner borte mot Newcastle søndag. Den kampen spilles uten Rose.