ØNSKET AV BARCA: Brasilianske Philippe Coutinho er ønsket av styrtrike Barca, som trenger Neymar-erstatter. Det kan vise seg å bli vanskelig etter dagens pressemelding fra England.
ØNSKET AV BARCA: Brasilianske Philippe Coutinho er ønsket av styrtrike Barca, som trenger Neymar-erstatter. Det kan vise seg å bli vanskelig etter dagens pressemelding fra England. Foto: Kin Cheung

Liverpool avviste Coutinhos ønske om å bli solgt

Nekter å selge superstjernen, men han skal ha bedt om å bli solgt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sagaen om Philippe Coutinho tok en ny vending fredag, da Liverpool sendte ut pressemelding for å avkrefte alle ryktene som svirrer rundt superstjernen.

Bare timer senere rapporterte Sky Sports og etter hvert flere andre medier at de har kilder på at Coutinho har levert inn et skriftlig ønske om å bli solgt. Dette ble raskt tilbakevist av andre medier, før de fleste nå melder at det har skjedd.

Det siste er at ønsket om å bli solgt er avvist av Liverpool.

– Når Barcelona vil ha deg, sier du ikke nei. Slik er det. Liverpool har vært i samme situasjon selv og tatt imot spillere som har kjørt samme opplegget, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt, som skjønner at Liverpool-fansen nå kan vende ryggen til det som har vært en favoritt.

– Liverpool-fansen driter i Barcelona. For dem er Liverpool verdens største klubb og alle burde drømme å spille for dem.

Tidligere Premier League-spiller Trevor Morley utdyper:

– Fansen liker ikke slik oppførsel. Det er som å få en kniv i ryggen. Det betyr ikke noe hvor stor spiller du er. Oppfatningen endrer seg nå. Men man kan ikke klandre spilleren. Hvorfor skal han være lojal?

Liverpool er i en lignende situasjon med Southampton. Der vil de ha midtstopper Virgil van Dijk, men klubben ikke vil selge. Nylig gikk spilleren offentlig ut og klagde sin nød.

Nekter å selge

Den korte pressemeldingen levner lite til fantasien. Klubben nekter enkelt og greit å vurdere bud på spilleren.

«Vi ønsker å være klare med tanke på vår posisjon rundt en mulig overgang for Philippe Coutinho. Klubbens definitive standpunkt er at ingen bud vil bli vurdert, og at han vil forbli en del av Liverpool Football Club når overgangsvinduet stenger», skriver klubben i en kort pressemelding.

Den Rio de Janeiro-fødte 25-åringen topper Barcas ønskeliste etter at gigantene fra Spania ble tvunget til å selge Neymar til PSG mot sin egen vilje, men fredag gjentok Liverpool igjen at klubben ikke akter å selge sin angrepsjuvel.

Overgangsryktene rundt Coutinho tok fullstendig av da Neymar-overgangen til PSG ble bekreftet tidligere i sommer. Siden den gang skal Barcelona ha lagt inn flere bud på spilleren. Ifølge Telegraph skal det siste budet ha vært på rundt 940 millioner kroner, men Liverpool skal ha avslått det kontant.

Katalanerne forbereder et tredje bud, men en overgang kan vise seg vanskelig å gjennomføre etter dagens pressemelding. Til tross for at den spanske storklubben raket inn rundt to milliarder norske kroner på Coutinhos brasilianske landslagskollega Neymars overgang til Paris, er sommerens overgangsmarked vanskelig å navigere i med enorme summer i omløp og klubber som heller beholder sine stjernespillere i jakten på Mesterliga-spill og pokaler.

PS: På en pressekonferanse fredag bekrefter Jürgen Klopp at Coutinho er skadet og uaktuell til helgens kamp mot Watford. Spilleren er også usikker til Mesterliga-kvalifiseringen mot Hoffenheim i neste uke.