Ramil Guliyev fra Tyrkia vant gull på 200 meter i VM i friidrett. Det var svært jevnt, men vinnertiden på 20.09 imponerer ikke.

– Tidene er ikke veldig imponerende, så standarden på 200 meter har gått litt ned. Med Usain Bolt, Justin Gatlin og Andre De Grasse ute, blir det et jevnere løp, sier amerikanske Michael Johnson, vinner av fire OL-gull og åtte VM-gull, på BBC.

Tiden skal være den svakeste siden John Capel vant i 2003 med 20.30, og det var første gang siden 2005 at ingen kom under 20-tallet.

– Jeg klarte det! Jeg tror at bare du ønsker noe sterkt nok, så oppnår du det, sier Guliyev ifølge BBC.

– Det var så vanskelig. Når du er i gang, må du gjøre jobben din, og det er å løpe ditt beste. Det første jeg tenkte da jeg krysset linjen var om jeg var nummer en, to eller tre. Når du på ditt raskeste, ser du bare rett frem, ikke til venstre eller høyre, fortsatte 27-åringen, født i Aserbajdsjan.

Wayde van Niekerk fra Sør-Afrika tok sølv på 20.11, mens Jereem Richards fra Trinidad og Tobago knep bronsen på 20.11.

– Jeg føler virkelig at jeg gjorde alt i kveld. Jeg har bevist igjen og igjen at jeg fortjener det jeg oppnår. Det har vært en vanskelig uke, for mange mener jeg ikke fortjener det, sier van Niekerk ifølge BBC.

Sørafrikaneren tenker på at en syk Isaac Makwala ikke fikk løpe 400-meteren tidligere denne uken på grunn av smittefare. Makwala var blant favorittene i forkant, men han på TV kunne han se van Niekerk stikke av med gullet.

– Jeg trener like hardt som alle andre av mine konkurrenter. Jeg synes ikke jeg får den respekten jeg fortjener etter 400-meteren, men dette er bare begynnelsen og jeg skal dominere. Noen sa at resultatet på 200-meteren kunne vært annerledes, men jeg skal motbevise folk, sier van Niekerk.