SKAPER DEBATT: Alexander Kristoffs nye mestertrøye.
SKAPER DEBATT: Alexander Kristoffs nye mestertrøye. Foto: Twitter.com/katushacycling

– Design fra helvete

Alexander Kristoffs nye trøye får slakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arctic Race på TV 2 og Sumo fra torsdag kl. 13.45!

En av sykkelsportens mest frittalende sportsdirektører gremmes over EM-trøyen som Alexander Kristoff viser frem for første gang i Arctic Race.

– Det blir kult å sykle i denne trøya, sier Kristoff, som ble europamester i danske Herning søndag.

Trøyen er hvit og blå, shortsen er sort. Det hele er krydret med gule stjerner. Dette blir første gang at EM-trøya blir benyttet i et proffritt for herrer.

Peter Sagan, som tok EM-gull i fjor, var regjerende verdensmester da han vant mesterskapet i Frankrike for ett år siden, og brukte naturligvis regnbuetrøyen i stedet. Men ikke alle tar bølgen for designet som trøyeleverandøren til Katusha-Alpecin har kommet opp med.

En av dem er sykkelsportens motepoliti; Brian Holm, sportsdirektør i Quick Step-Floors.

– Jeg håper den flotte fyr Kristoff blir verdensmester i Norge. Regnbuetrøye fremover stjerner og design fra helvete, melder han på Twitter.

Da vi møtte Kristoff dagen før åpningsetappen av Arctic Race, hadde han ikke fått med seg kritikken.

– De som tvitrer, pleier å være negative, svarer Kristoff med et smil når TV 2 spør om han har fått med seg hva som er skrevet.

Når vi leser opp meldingen fra Holm ler 30-åringen rått.

– Hehe! Han var tydeligvis ikke så happy. Jeg synes den ser grei ut, men jeg ba om å få den hel-hvit. Problemet var at leverandøren vår har sommerferie i august, så dette er en midlertidig trøye. Men det er et klassisk EM-design, sier Kristoff, som håper å bytte den ut med VM-trøya etter mesterskapet i Bergen om en måned.

Før det venter fire dager i Arctic Race, der han håper å være med å kjempe om sammenlagtseieren.

– Det er kun en etappe som på papiret er bankers i forhold til å ende opp i en massespurt – det er andre etappe til Bardufoss. Helst skulle løypa vært litt lettere. Da hadde jeg hatt større sjanse. Nå er det bakkeavslutning på den tredje etappen, så det favoriserer ikke meg. Men jeg håper å henge med, sier Kristoff.