Danny Rose med sjokkintervju: – Jeg skal ha det jeg er verdt

En svært frittalende Danny Rose har rystet Tottenham-supportere kun tre dager før seriestart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et svært åpenhjertig intervju med avisen The Sun forteller Tottenhams venstreback Danny Rose blant annet om frustrasjoner vedrørende klubbens overgangspolitikk og om misnøye med egen lønn.

I intervjuet, som Rose skal ha arrangert selv, noe mange har tolket som en ren overgangsforespørsel, tar han også et kraftig oppgjør med egne fans.

Øverst: Se blant annet Petter Myhre og Jan Åge Fjørtoft diskutere Rose-uttalelsene i TV 2s PL100-sending!

– Jeg skal ha det jeg er verdt

–Jeg nærmer meg høyden og har mest sannsynlig kun én stor kontrakt igjen i meg. Tiden renner ut og jeg har lyst til å vinne trofeer. Jeg har ikke lyst til å spille fotball i femten år uten å ha et trofé eller en medalje å vise til, sier Rose til den britiske avisen.

Rose, som kom til Tottenham fra Leeds som 16-åring, forteller også at han har hjemlengsel og vil spille i nord igjen før han legger opp.

– Jeg sier ikke at jeg vil bort, men hvis noe konkret dukker opp, så vil jeg ikke ha noen problemer med å si hva jeg mener til alle i klubben, sier spilleren som er født og oppvokst i Doncaster.

En stor del av Roses misnøye synes å stamme fra hans relativt lave lønn sammenlignet med stjerner i andre Premier League-klubber. Rose har vært ute med skade siden 31. januar og er forventet å være tilbake på banen neste måned. Den engelske landslagsbacken forteller at skadeavbrekket har gitt ham tid til å tenke over en del saker og ting.

– Når du er skadet får du mye tid til å tenke, og jeg har hatt mange «hva hvis?»-øyeblikk. Én ting er sikkert, jeg vet hva jeg er verdt og jeg kommer til å forsikre meg om at jeg får det jeg er verdt. Jeg har ikke spilt så bra som jeg har gjort nå for ikke å få det jeg er verdt. Hvis du tenker at du er verdt en viss sum, hvorfor nøye seg med mindre? Jeg er ikke en slik person.

– Jeg kommer aldri til å glemme hva de sa om meg

27-åringen har vært i Spurs siden han var 16, men det er først under manager Mauricio Pochettino at han virkelig har overbevist i venstreback-rollen. Rose tilbrakte en sesong på utlån i Sunderland og da han kom tilbake var han lenge en ganske upopulær spiller blant fansen, som ikke anså ham som god nok. Da han signerte en ny femårskontrakt tilbake i 2014 var det mange som ytret sin misnøye. Det har ikke Danny Rose glemt.

– Jeg er ikke vanligvis den som skryter av meg selv, men jeg var en god spiller før manageren kom. Jeg er en enda bedre spiller nå og han har gjort meg mer stabil. Men aldri snakk om meg som om jeg hadde to venstreføtter før han kom. Jeg nekter å godta det. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan enkelte supportere behandlet meg da jeg signerte ny kontrakt.

– Jeg er fornøyd i Tottenham, jeg elsker lagkameratene mine og supporterne har vært strålende de siste tre årene. Men jeg fikk mye tyn før Mauricio kom til klubben. Jeg vil aldri glemme noen av tingene som ble sagt om meg, sier han i intervjuet som ble publisert natt til torsdag.

– Jeg prøvde å stoppe Walker-salget

Venstrebacken snakker også ut om klubbens frustrerende overgangsvindu. Tottenham har til gode å kjøpe en eneste spiller i sommer, og Rose er tydelig misfornøyd med det faktum at de også solgte backkollega Kyle Walker til ligarival Manchester City. Ettersom Walker er fra nabobyen Sheffield har de to spilt mot hverandre siden de var barn.

– Han var, og er fortsatt, den beste høyrebacken i ligaen og det var hardt å se ham bli solgt til en rival. Jeg prøvde å hindre det, sier en svært åpenhjertig Rose i intervjuet med The Sun.

– Jeg tror vi trenger en eller to kvalitetssigneringer for å styrke stallen. Jeg kjøper ikke ideen om at vi ikke trenger noen, sier han og fortsetter:

– Jeg sier ikke at vi trenger 10 spillere, jeg hadde elsket å se to eller tre – og ikke spillere som du må google og spørre «Hvem er det?» Jeg mener velkjente spillere.

Tottenham tapte 0-3 mot Manchester City i en treningskamp i USA tidligere i sommer. Rose fulgte den kampen og forteller at han følte ærefrykt for det råsterke City-laget.

– Jeg snakket med noen av gutta da de kom tilbake, og de sa: «City tar av 2 milliarder og bytter inn Aguero, Touré og Sané». Det forteller meg det meste. De som sier at vi ikke trenger å signere nye spillere, jeg kjøper det ikke, sier han videre. – Jeg føler definitivt at vi trenger å styrke stallen.

Rose sier også i intervjuet at han håper Spurs vil forsøke å hente Evertons Ross Barkley før overgangsvinduet stenger.

Det er ingen tvil om at både Daniel Levy og Mauricio Pochettino vil være svært misfornøyde med spillerens uttalelser. Ikke minst på grunn av den dårlige timingen. Overgangsvinduet stenger om mindre enn én måned, og seriestarten er bare tre dager unna. Dermed er uro i gruppen det siste Spurs trenger nå. Den engelske landslagsspilleren har vært koblet til både Manchester City og Manchester United i sommer, og det er ingen grunn til å tro at de ryktene vil avta etter venstrebackens seneste uttalelser.

Mener Rose må bli straffet

TV 2s fotballekspert Petter Myhre er ikke imponert over Roses oppførsel.

– For det første tenker jeg at han må ha noe annet på gang. Hvis planen din er å spille for Tottenham, så går du ikke ut sånn. Og så tenker jeg at han blir straffet. Det vil overraske meg hvis vi ser Danny Rose i en Tottenham-trøye de nærmeste månedene nå, sier Myhre i TV 2s 100-timers nedtelling til Premier League-start.

– Fansen bryr seg om klubben, men spillerne har som regel nok med seg selv, det er dette intervjuet en bekreftelse på. Hvis du bryr deg om klubben og laget, så går du ikke ut sånn.

Viasats fotballekspert Jan Åge Fjørtoft sparte heller ikke på kruttet i samme sending.

– Jeg skal garantere dere at han blir straffet av Tottenham, de tolerer ikke slik oppførsel. Jeg er veldig glad for at han er i Tottenham, for sånne spillere bør råtne et sted en god periode, og så får man se hvor de kommer krypende!