Kristoffer Halvorsen kan bli lagkamerat med Tour de France-vinneren

Den norske U23-verdensmesteren blir proff til neste år og skal velge mellom to lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arctic race på TV 2 fra torsdag til søndag

21 år gamle Halvorsen, som er U23-verdensmester, skal sykle TV 2-sende Arctic race for amatørlaget sitt Joker Icopal, men til neste år venter profflivet.

De fleste storlagene i sykkelsirkuset vil ha det norske talentet, men TV 2 vet at valget står mellom Tour de France-vinner Chris Froomes Team Sky eller nederlandske Team LottoNK-Jumbo.

– Å være proff er noe jeg har drømt om siden jeg begynte å sykle, så det er bare vanvittig gøy. Jeg tror det blir bra uansett. Det er jo et luksusproblem, sier Halvorsen til TV 2.

Den ferske europamesteren Alexander Kristoff (30) tror Sky kan være et godt alternativ, selv om Halvorsen ikke vil klare å overskygge lagets store stjerner.

– Han trenger ikke kjøre Tour de France de første årene uansett. Da kan han konsentrere seg om litt mindre løp og være kaptein der med et godt lag rundt seg, sier Kristoff, som er imponert over unggutten.

– Han har et sinnssykt potensial. Han er U23-verdensmester, noe jeg aldri var i nærheten av, jeg vil si han har større potensial enn det jeg hadde.