To keeper-selvmål sendte Odd ut av cupen

Odd-keeper Sondre Rossbach scoret to selvmål med tre minutters mellomrom da Sarpsborg tok seg videre i cupen med 4-0-seier onsdag.

Se scoringene øverst (video fra NRK)

Marerittkvelden for Odd-keeperen startet i det 38. minutt. Matti Lund Nielsen ladet kanonen fra 25 meter og sendte i vei en markkryper i stolpen, i ryggen til Rossbach, og i mål til 1-0.

Kun tre minutter senere svingte Tobias Heintz på venstre ballen inn mot mål. Unggutten curlet ballen mot det lengste hjørnet og ballen stusset i det våte kunstgresset, før den gikk i stolpen og via skulderen til Rossbach og i mål.

– Det er slike ting man ikke vil skal skje. Det skjer normalt ikke to ganger i løpet av en sesong en gang. I dag skjedde det i løpet av noen minutter bare. Det er selvfølgelig fryktelig skuffende, sa Rossbach til TV 2 etter kampen.

– Er det udyktighet eller uflaks?

– Det er kanskje en kombinasjon. Det første er uflaks. Nummer to kunne vært løst annerledes. Vi får bare som vi kan lære noe av det.

Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd med det hans lag presterte før pause og satte inn både Pape Paté Diouf og Vegard Bergan til andre omgang.

Effekten var imidlertid fraværende da Krépin Diatta gikk på dribleraid og ordnet 3-0 helt på egen hånd i det 47. minutt. 18-åringen stormet opp langs venstresiden, før han rundet både Rossbach og flere Odd-forsvarere, før han bredsidet ballen i mål.

Vondt ble til verre fem minutter senere da hjemmelaget kontret inn 4-0. Lund Nielsen på høyre slo ballen lavt inn til Anders Trondsen, som skled inn kampens fjerde og siste scoring.

Alle cupresultatene her

Tagbajumi åpnet målkontoen

Marco Tagbajumi scoret sitt første mål i LSK-drakta etter overgangen fra Strømsgodset i debuten på Åråsen stadion. Simen Kind Mikalsen fant 29-åringen i feltet etter 57 minutter, og spissen stupte inn 1-0 mot Tromsø.

Tromsø fikk en gigantisk dobbeltsjanse på overtid, men Arnold Origi ordnet opp ved begge anledningene og sørget for at LSK gikk videre i cupen.

KBK videre

Kristiansund avverget en potensiell cupbombe mot 1.-divisjonslaget Florø. Etter en målløs første omgang serverte Jean Alassane Mendy Liridon Kalludra alene med Florø-keeper Nicklas Frenderup i det 52. minutt. Den svenske kanten var iskald og chippet inn det avgjørende målet i 1-0-seieren.

Kristiansund hadde flere sjanser til øke ledelsen, men 1-0 holdt til å ta seg videre.

Molde slo Haugesund 2-0 på bortebane etter scoringer av Fredrik Brustad og Björn Bergmann Sigurdarson. Haugesunds Haris Hajradinovic fikk sitt andre gule kort etter kampen og ble med det utvist i cup-exiten.

Neste steg i cupen er kvartfinalene, som er berammet til 27. august.