Conte erkjenner: – Et stort tap å miste Matic

Chelsea-manager Antonio Conte sliter med å forstå det «sprø transfermarkedet» etter at klubben solgte en av sine beste midtbanespillere til rivalen Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PL-start fredag kveld: Se vår 100-timerssending her!

Se vår vurdering av Chelsea øverst.

Chelsea skal denne sesongen forsvare ligatittelen i Premier League og samtidig slåss om heder og ære i Mesterligaen igjen.

Da krever Conte en styrking av bredden i stallen, men så langt er bare utgående spillere blitt erstattet, mens de andre storklubbene har forsterket.

Nylig solgte Chelsea midtbanebeistet Nemanja Matic til Manchester United. Med det har de sannsynligvis styrket stallen til en av sine største rivaler.

– Matic er et stort tap. Han vet hva jeg synes om ham. Han er en veldig god spiller, som var veldig viktig for laget, men noen ganger må man akseptere dette sprø transfermarkedet, sier Conte til Sky Sports.

Conte fortviler over få spillerkjøp.
Conte fortviler over få spillerkjøp. Foto: Frank Augstein
Nemanja Matic i aksjon for Manchester United.
Nemanja Matic i aksjon for Manchester United. Foto: Nikolay Doychinov

Vel har Chelsea hentet inn Tiemoué Bakayoko som en direkte erstatter for Matic, men han er småskadet og ikke vant med Premier League-spill. I tillegg er Nathaniel Chalobah solgt til Watford, slik at midtbanen som skal kjempe på flere fronter per nå består av N'Golo Kanté, Bakayoko og Cesc Fabregas.

Det er for tynt, og nå vil Conte ha flere spillere.

– Jeg håper vi kan forbedre stallen vår. Overgangsvinduet er fremdeles åpent. Vi vil være konkurransedyktige og kjempe om ligatittelen igjen. Klubben kjenner mine prioriteringer, sier Conte.

Kan gå fra klubben

Ifølge britiske medier vil Conte gjerne ha inn en vingback, en midtstopper, en sentral midtbanespiller og en angriper før måneden er omme.

Under kravene om nye signeringer ulmer historikken til Conte. Italieneren er kravstor og har tidligere forlatt Juventus da han ikke fikk de signeringene han ønsket.

Fotballeksperter som Ian Wright og Jamie Carragher har sagt at de tror Conte kan være borte fra Chelsea innen ett år om ikke klubbledelsen leverer solide spillerkjøp.

Diego Costa er fremdeles i stallen, men han har hatt tidenes fotballferie i påvente av å bli solgt etter at forholdet til Conte brøt sammen. Alvaro Morata er hentet inn som erstatter. Han kan få sin debut når Chelsea åpner sesongen hjemme mot Burnley på TV 2 Sport Premium lørdag kl. 16.

Intens på treningsfeltet

Alt pratet om spillerkjøp ser derimot ikke ut til å påvirke Contes arbeid på treningsfeltet. Midtstopper Gary Cahill forteller at sjefen er like intens der som han har vært.

– Han tenker så hardt og så mye på spillet. Måten vi trener på er veldig, veldig intens. Han skur ikke av, slik er måten han leder på. Det er fantastisk for oss, sier Cahill til TalkSport.

Cahill sier også at storscorer Costa naturlig nok vil bli et savn, men at han regner med at klubben kjøper nye spillere snart.

I tabelltipset til TV 2 er Chelsea plassert på en tredjeplass.

– De har mistet to viktige brikker i Nemanja Matic og Diego Costa, og de har en ekstra belastning i form av Champions League. I tillegg skal de ut og forsvare noe, sier Premier League-ekspert Petter Myhre.