United-stopper får tyn dager før seriestart: – Han er tydelig utilpass

Manchester Uniteds svenske nyervervelse Victor Lindelöf får gjennomgå etter tapet mot Real Madrid i Supercupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United tapte 1-2 mot Real Madrid i Supercupen tirsdag, og tidvis var det tydelig klasseforskjell på lagene.

Se målene i Sportsnyhetene over

For United-forsvaret var det en skikkelig test før ligastarten mot West Ham søndag, og etter kampen sitter nok fansen igjen med flere spørsmål enn svar. En av spillerne det settes et stort spørsmålstegn bak, er nyervervelsen Victor Lindelöf.

Svensken kom til Manchester United fra portugisiske Benfica i en overgang verdt rundt 335 millioner kroner. Men han har til gode å overbevise i sommerens treningskamper.

Før gårsdagens Supercup-finale hintet José Mourinho til at han slett ikke ønsket å starte med svensken i midtforsvaret, men at han ikke hadde noen valg.

– Jeg ville foretrukket å gi ham mer tid, men jeg har ingen andre valg ettersom jeg har mistet to spillere gjennom suspensjon (Eric Bailly og Phil Jones) og Rojo er skadet i noen måneder til, sa Mourinho til BT Sports.

– Han sliter

TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø Møller, mener Lindelöf har sett utilpass ut.

– Han ser ikke veldig bra ut. Jeg er litt overrasket over at han sliter såpass med posisjoneringspillet. Akkurat nå ser han ganske trygg ut med ball, men uten ball ser han svært utilpass ut, sier han til TV 2.

– Har de et stopperproblem?

– Sesongen har ikke startet ennå, så de har ikke et problem ennå. Vi må gi ham et par måneder før vi feller en dom, men det lover ikke så veldig godt. Det er dog viktig å poengtere at han spilte mot det desidert beste laget i verden.

– Han mangler personlighet

Flere eksperter har kommentert Lindelöfs stopperspill etter Supercup-finalen.

– De trengte en midtstopper, men Lindelöfs opptreden mot Real Madrid var urovekkende, og treningskampene i sommer har skapt grunn til bekymring. Akkurat nå tror jeg at han sliter. Benfica og portugisisk liga er ikke den samme utfordringen som Premier League er uke inn og uke ut, sier tidligere Crystal Palace-manager Alan Pardew i Sky Sports' studio.

– Lindelöfs spill en-mot-en bekymret meg. Han hadde ingen personlighet på banen. Når du er en Manchester United-spiller må du ha personlighet, du må ha en viss aura.

Manchester United tapte kun med ett mål mot Real Madrid, men det kunne fort blitt mer. Simen Stamsø Møller mener laget lignet urovekkende mye på det som avsluttet Premier League-sesongen i mai.

– Det var fullstendig klasseforskjell, de ble spilt ut. Jeg mener at det ikke er så veldig stor forskjell på dette United-laget og det som avsluttet sesongen. Uten flere signeringer inn så ser jeg ikke at de har blitt så veldig mye bedre. Romelu Lukaku kan sies å være en Zlatan-erstatter, og det samme gjelder egentlig Nemanja Matic som går inn i den rollen Michael Carrick har bekledd med stort hell over flere sesonger, sier Premier League-eksperten til TV 2.