Real Madrid vant Supercupen da Manchester United-spissene misbrukte enorme målsjanser

Real Madrid viste at det er noen klasser forskjell på en Mesterliga-vinner og en Europaliga-vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Man. United 2-1

Se høydepunktene i Sportsnyhetene over!

Zinédine Zidane ledet Real Madrid til nok et trofé da Manchester United ble slått 2-1 i Supercup-finalen i Skopje tirsdag kveld.

– Jeg synes vi spilte bra og hadde kontroll. Det hjalp at vi har trent i 38 grader i Madrid. Vi spilte en veldig god kamp, spesielt den første timen. Vi kontrollerte kampen og fortjente å vinne, sier Real Madrid-spiller Gareth Bale til BT Sport.

Real Madrid var det beste laget, men Manchester United satte spanjolene under press i perioden. Blant annet misbrukte Romelu Lukaku og Marcus Rashford hver sin enorme mulighet.

Casemiro sørget for 1-0-ledelse før pause. Like etter pause doblet Isco til 2-0, og da så det vanskelig ut for Manchester United. Romelu Lukaku reduserte til 1-2 med sitt første United-mål i en obligatorisk kamp.

Det hører også til historien at Casemiro og Gareth Bale hadde hver sin avslutning i tverrliggeren, i tillegg til å skape flere andre store sjanser.

Bale kommenterte ryktene
Manchester United-manager José Mourinho uttalte på pressekonferansen før Supercup-finalen at Manchester United kom til å prøve seg på Gareth Bale om waliseren ikke var i Real Madrids startoppstilling. Det har ikke akkurat stoppet spekulasjonene om at Bale kan bli United-spiller.

– Jeg konsentrerer meg bare om å spille fotball, og jeg hører ikke på noe. Jeg leser ingenting, selv om noen forteller meg deler av det. Jeg nyter å spille fotball og spiller så mye som mulig og vinner trofeer, sa Bale til BT Sport etter kampen.

Mourinho kommenterte like etter at Bale kommer til å bli værende i Madrid.

Real Madrid-trener Zinéndine Zidane svarte med å starte med Bale, men Cristiano Ronaldo var plassert på benken. Portugiseren har i sommer vært opptatt med Confederations Cup i Russland.

Det var en fartsfylt åpning på kampen, men et drøyt kvarter kom den første store målsjansen. Toni Kroos' hjørnespark fant pannen til Casemiro, som vant duellen med Matteo Darmian og headet ballen i tverrliggeren.

Manchester United gikk umiddelbart på kontring og hadde overtall, men en svak vurdering av Paul Pogba gjorde at det ble et skudd i en forvarsspiller.

Ropte på offside da Real Madrid tok ledelsen
Real Madrid overtok mer og mer, og etter 23 minutters spill lyktes det for Casemiro. Dani Carvajal så at Casemiro snek seg bak ryggen på Victor Lindelöf, og ballen traff midtbanesliteren perfekt. Han skled ballen inn bak David De Gea til 1-0, mens Lindelöf ropte på offside. TV-bildene viste at den svenske storsigneringen fra Benfica trolig har et godt poeng.

– Lurer du hva forskjellen på Europaliga- og Champions League-vinneren, så har du definitivt fått svaret de siste sju-åtte minuttene, sa Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Manchester United kom mer inn i kampen etter den innlagte pausen etter en halvtimes spill, men kom ikke til noen store målsjanser. Tre minutter før pause kom Karim Benzema til en god mulighet fra skrått hold, men David De Gea reddet sine lagkamerater med en godkjent redning.

Noe av det siste som skjedde i første omgang var at Romelu Lukaku kom til sin første avslutning på mål i omgangen, men Keylor Navas reddet enkelt.

Ny kalddusj like etter pause
Mourinho tok ut Jesse Lingard og kastet inn Marcus Rashford i pausen, men Real Madrid fikk den første muligheten i andre omgang. I det 47. spilleminutt ble Toni Kroos spilt opp i mellomrommet og tyskerens skudd fra 20 meter sendte Manchester United-målvakt David De Gea ut i diagonalen.

I det 52. spilleminutt måtte De Gea plukke ballen ut av nettet. Gareth Bale og Isco spilte vegg og sistnevnte kom alene med De Gea og satte inn 2-0.

Like etter kunne Paul Pogba redusert med sin heading på Ander Herreras innlegg. Keylor Navas reddet, men måtte gi på retur til Romelu Lukau, som bare skulle bredside ballen i mål, men i stedet blåste den høyt over.

Etter en times spill var det Gareth Bale som hadde en enorm mulighet. Fra skrått hold kom den tidligere Tottenham-spilleren til et skudd som gikk i tverrliggeren og utenfor. Et drøyt minutt senere smalt det i andre enden.

Lukaku revansjerte seg
Nysigneringen Nemanja Matic skjøt fra 20 meter. Navas reddet, men returen gikk rett ut i feltet. Denne gangen gjorde ikke Lukaku feil og det sto 1-2.

Manchester United overtok initiativet etter reduseringen og snaut ti minutter før full tid var Rashford alene med Navas, men målvakten reddet.

På overtid headet Marouane Fellaini mot mål, men Navas reddet enkelt. Et halvt minutt senere lekte Lucas Vázquez med United-forsvaret og spilte inn til Marco Asensio foran mål. Stjerneskuddets avslutning ble reddet av De Gea. På den påfølgende corneren fikk Sergio Ramos stå alene, men den spanske midtstopperen headet like utenfor.

Real Madrid holdt unna i de sju overtidsminuttene og kunne for andre år på rad juble for Supercup-seier.