– LÆRT MYE: Det sier Henrik Kristoffersen om de tolv siste månedene.
– LÆRT MYE: Det sier Henrik Kristoffersen om de tolv siste månedene. Foto: TV 2

Kristoffersen uforstående til landslagskollegenes kritikk

Henrik Kristoffersen (23) hevder han ikke vet årsaken til at han har blitt upopulær hos landslagskollegene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Skiforbund bekreftet i starten av juli at Henrik Kristoffersen hadde skrevet under en ny landslagsavtale. Flere av de andre utøverne på alpinlandslaget ønsket ikke å ha slalåmstjernen med på laget.

For tiden trener 23-åringen fra Rælingen alene i Salzburg i Østerrike. Til tross for enighet med forbundet, får ikke han trene med resten av landslaget før 1. oktober.

– Jeg tenker at det ikke er optimalt, men jeg har gjort det beste ut av det. Per dags dato kan jeg si at med den sommeren og den våren jeg har hatt og med den jobben jeg har gjort, kan jeg se meg selv i speilet og si at jeg har gjort det jeg kan for å bli god. Så lenge jeg kan si det, er jeg stort sett happy, sier Kristoffersen til TV 2 i Salzburg.

Han mener å ha lært mye av det siste året og blitt mer hardhudet.

– Jeg har vært i en sinnstilstand der jeg har vært mye sur fordi jeg har følt meg behandlet på en måte som ikke er greit. Jeg har følt meg urettferdig behandlet, men livet er urettferdig. Det må man lære seg å leve med. Jeg har lært utrolig mye. Nå har det ikke så mye innvirkning på meg hva de sier og mener. Alle skal ha sin mening, men det påvirker ikke meg på samme måte som for tolv måneder siden, sier han.

TV 2s kilder har tidligere bekreftet at Kristoffersen er upopulær blant lagkameratene.

Forrige uke uttalte landslagskollega Aleksander Aamodt Kilde at de har «reagert på oppførselen til Henrik rundt spilleregler».

– Vi har veldig satte spilleregler. Mer enn det har jeg ikke så mye å si, sa Kilde til NRK, som fikk det samme bekreftet av lagkamerat Leif Kristian Haugen.

Kristoffersen stiller seg uforstående til kritikken.

– Spør dem, ikke meg. Jeg vet ikke, sier han med et smil.

– Hvordan er det å se resten av alpinlandslaget samlet på Folgefonna?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det går veldig fint, det er ikke noe problem. Akkurat nå koser jeg meg med å trene barmark. Det har vært utrolig viktig for meg i sommer. Jeg koser meg veldig akkurat som jeg har det nå.

– Det er aldri optimalt når noe sånt skjer, men jeg har gjort den jobben jeg har kunnet gjøre. Jeg kan se meg selv i speilet uansett hvordan det går til vinteren, gjentar han.

Ifølge NRK har Kristoffersen brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger, og han skal ha fått flere advarsler siden november 2014.

– Vi er klare til å ta ham imot. Det skal ikke være noen store og harde fronter, men vi har vært glade for at det kommer en konsekvens, sa Kjetil Jansrud til NRK på Folgefonna.

– Hva tenker du om at noen sier at det er greit at det fikk konsekvenser?

– Det har jeg ingen kommentar til. Alle kan si sin mening, og det har jeg hundre prosent respekt for. Det hadde vært kjedelig om alle hadde samme mening, sier Kristoffersen til TV 2, og mener konflikten rundt forlengelsen av avtalen har blitt fremstilt større enn hva den faktisk var.

– Jeg må kjøre skirenn. Det er resultater som styrer verden. Det er det også i hverdagslivet for enhver person. Gjør du ikke jobben din, lykkes du ikke. Jeg må kjøre renn for å få resultater. Det var aldri noe tema slik det ble fremstilt; det har ikke vært et tema at jeg ikke skal gjøre verdenscup-renn. Det har blitt litt oppblåst, hevder han.