TIL SVERIGE: Julian Kristoffersen, her med sportssjef Bosse Andersson.
TIL SVERIGE: Julian Kristoffersen, her med sportssjef Bosse Andersson. Foto: dif.se

Var på prøvespill i West Ham – nå har nordmannen fått seg ny klubb

Julian Kristoffersen (20) skrev under på en treårskontrakt med Djurgården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Allsvenskan-klubben på sine hjemmeside tirsdag ettermiddag.

Julian Kristoffersen ble frigitt av FC København tidligere i sommer, og nå har 20-åringen fra Horten signert for tre år med svenske Djurgården. Tidligere i sommer var Kristoffersen på prøvespill i både Birmingham og West Ham, men det ble ikke kontrakt noen av stedene. I Birmingham markerte den tårnhøye spissen seg med to mål i en internkamp.

Spillerens far Kjetil Kristoffersen bekreftet også overfor Horten-avisen Gjengangeren at det var interesse fra flere engelske klubber. Nå blir det i stedet svensk fotball.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Djurgården, og jeg har fått merke at klubben virkelig ønsker meg. I tillegg spiller laget på en måte som passer meg bra, så jeg er veldig glad og takknemlig for å være på plass, sier Julian Kristoffersen, og fortsetter:

– Djurgården er en storklubb i Sverige og har fantastiske supportere - de beste i Sverige, mener jeg. Det er også kult at laget har tiltrukket seg mange profiler de siste årene, og det virker å være en varm og harmonisk stemning i Djurgården.

Djurgården ligger på tredjeplass i Allsvenskan med 13 poeng opp til serieleder Malmö og ett poeng bak AIK på andreplass.

Klubben har de tidligere svenske landslagsprofilene Andreas Isaksson, Jonas Olsson og Kim Källström i stallen, alle med erfaring fra Premier League. Kristoffersen får også landsmannen Niklas Gunnnarsson som lagkamerat i Djurgården.

– Julian er en ung fotballspiller som er veldig stor og sterk. Det er en skikkelig boksspiller og et oppspillspunkt som er vært med FCKs A-lag i to år. Han spilte ikke så mye, men det skyldes en meget tøff konkurranse om en plass på laget. Han har store ambisjoner og er veldig målrettet, så nå søker han seg til et nytt miljø og velger Djurgården som et passende steg på veien videre i hans karriere, sier sportssjef Bosse Andersson i Djurgården.

Kristoffersen kom til FC København fra Örn Horten i 2013.