– Å selge Coutinho nå er en kniv i ryggen på Klopp

Øyvind Alsaker mener et Coutinho-salg er helt uforenlig med Liverpools ambisjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Alsaker diskutere Coutinho i videovinduet over!

Barcelona har ifølge flere spanske og britiske medier intensivert jakten på Liverpools brasilianske stjernespiller Philippe Coutinho.

The Times skriver tirsdag at Barcelona er villig til å bla opp rundt 1,2 milliarder kroner for midtbanespilleren, og de hevder også at spilleren selv har lyst til å bli en del av det spanske stjernegalleriet.

– En fallitterklæring

TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker mener at Liverpool må gjøre alt de kan for å beholde Coutinho:

– Å selge Coutinho til Barcelona nå, det er en fallitterklæring. Det er en kniv i ryggen på Klopp, det kan ikke skje!

Alsaker kommenterte Liverpools tittelsjanser i studio i forbindelse med TV 2s nedtelling av de siste 100 timene før Premier League-start.

– De solgte Suarez med en gang han begynte å score mål, de solgte Sterling da han rørte på seg. Hvis Liverpool skal selge sine beste offensive spillere hver eneste sommer, så kan de aldri bygge noe stort. De er nødt til å gi Coutinho et løfte om at han i verste fall kan få forlate klubben neste sesong. Men de kan ikke selge ham!

– For Liverpools prosjekt så er det håpløst. Og for Klopp. Han var der ett år, og har signert for seks nye. Han er blant de ypperste managerne og kan faktisk heve klubben over den eliten som har de største ressursene. Derfor er de nødt til å beholde Coutinho denne sesongen, sier Alsaker.

– Spilleren vil dra

Den tidligere Liverpool-helten Jamie Carragher har også kommentert Coutinho-ryktene, og han er samstemt med Alsaker.

– Hva er poenget med å ha Jürgen Klopp dersom du skal selge dine beste spillere? Han er ikke der for å klare topp fire, sier Carragher i en debatt på Sky Sports.

– Han vil dra. Men dersom Liverpool vil beholde ham, så vil han bli. Jeg tror de vil beholde ham i 12 måneder. Jeg tror ikke det er noen sjanse for at Liverpool vil selge. Ingen sjanse.

Sky Sports-journalisten Guillem Balague melder på Twitter at representanter for Barcelona skal møte Coutinhos representanter i England tirsdag, men at ingenting har endret seg. Liverpool avslo et bud fra Barcelona på rundt 750 millioner kroner for snart tre uker siden, og de er fast bestemte på å beholde spilleren.