Tabelltipset: – Verken Pep eller Mourinho har unnskyldninger

TV 2s Premier League-eksperter brukte seks timer på å spå tabellen. Konklusjonen blir at tittelduellen står mellom to Manchester-giganter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

Fredag er det Premier League-start, og tradisjonen tro settes det i disse dager opp tips til hvordan den endelige tabellen kommer til å se ut til slutt.

Den umulige oppgaven ble også gjennomført i TV 2s 100-timers nedtellingssending tirsdag, der ekspertene tok for seg ett og ett lag i en timelang prosess for å komme fram til det endelige tipset.

Livesenter: Følg 100-timerssendingen her

Og forut for 2017/18-sesongen er overskriftene mange.

– Det opplagte er at forrige sesong hadde United, City og Chelsea ny manager. Nå er alle de i sesong to. For meg er overskriften «Hvem kan skru sammen et vinnerlag av José Mourinho og Pep Guardiola?». Det er begge nødt til å gjøre. Ingen har unnskyldninger, sa Øyvind Alsaker.

Se uttalelsene fra den tidlige fasen av tabelltipset i vinduet øverst!

– Problemet for Mourinho er at City ser enda sterkere ut
På det endelige tabelltipset falt ekspertisen, i form av Alsaker, Brede Hangeland, Petter Myhre, Erik Thorstvedt og Simen Stamsø Møller, ned på en sluttabell med City på topp foran United.

TV 2 Sportens tabelltips:

1. Manchester City
2. Manchester United
3. Chelsea
4. Tottenham
5. Liverpool
6. Arsenal
7. Everton
8. West Ham
9. Southampton
10. Leicester
11. Stoke
12. WBA
13. Bournemouth
14. Crystal Palace
15. Newcastle
16. Watford
17. Burnley
18. Swansea
19. Brighton
20. Huddersfield

– Nå ser vi resultatene av det Guardiola begynte på før forrige sesong. Manchester City hadde det høyeste toppnivået i forrige sesong, blant annet mot Manchester United tidlig i sesongen, sa Petter Myhre om de lyseblå.

For selv om alle er enige om at også José Mourinho hever den røde delen av Manchester, blir det ikke ligatittel på portugiseren heller denne gangen om TV 2s eksperter får rett.

– Pilen peker oppover. Hovedproblemet slik jeg ser det er at det ser enda sterkere ut i den lyseblå delen av byen, sa Hangeland.

Tabelltipset Manchester City: – De bør vinne Premier League

– Liverpool kan stille en startellever som matcher Manchester Uniteds
Chelsea ble tippet på tredje og Tottenham på fjerde, mens Liverpool (5.) og Arsenal (6.) spås utenfor Champions League-plassene.

– Jeg tenker at Liverpool kan stille en startellever som matcher Manchester Uniteds, men med det samme tøffe kampprogrammet så vil United dra fordel av bredden i stallen sin. Samtidig har Manchester City den aller, aller beste stallen, sa Petter Myhre.

Chelsea, forrige sesongs suverene mester, blir ikke spådd å gjenta bragden, selv om det var en viss form for uenighet rundt akkurat hvor de havner til slutt. 3. plass ble uansett konklusjonen.

– De har mistet to viktige brikker i Nemanja Matic og Diego Costa, og de har en ekstra belastning i form av Champions League. I tillegg skal de ut og forsvare noe, sa Myhre.

– Kunne hatt Tottenham på topp, om de skulle spille på White Hart Lane
Heller ikke Tottenham, som ble nummer to forrige sesong, spås å ta det lille steget opp. Hovedgrunnen er at det nå skal spilles på Wembley i stedet for White Hart Lane.

Tabelltipset Manchester United: – Pilen peker oppover, men problemet er at City ser enda sterkere ut

– Det er noe med hjemmebanen som er «den store stygge ulven» for meg. Fortet White Hart Lane greier de ikke å gjenskape. I det selskapet der oppe blir det knalltøft, sa Erik Thorstvedt.

– Hadde det ikke vært for at Tottenham skal spille på bortebane hele sesongen, så hadde det vært en klar favoritt sammen med et par andre. Jeg kunne vært fristet til å ha dem på topp om de spilte på White Hart Lane, sa Brede Hangeland.

Tabelltipset Chelsea: – De hadde flaks og overpresterte

– Hvis Liverpool beholder Coutinho og henter van Dijk er de en tittelkandidat
Simen Stamsø Møller, som selv vurderte å plassere Tottenham på toppen av tabellen på sitt tips, mener dog at det faktum at de underpresterte på Wembley i Champions League forrige sesong ikke nødvendigvis betyr at det blir håpløst denne sesongen. Banestørrelsen kan nemlig potensielt også slå positivt ut.

– Siden de sluttet å spille Champions League på Wembley, har de utviklet seg. Man kan snu på dette med banestørrelsen, sa Stamsø Møller.

Det var uansett bred enighet om at marginene kommer til å bli små i toppstriden, og at ting som skjer på overgangsmarkedet selvsagt kan påvirke. Spesielt gjelder dette et lag som Liverpool.

– Hvis Liverpool beholder Coutinho og henter van Dijk er de en tittelkandidat, sa for eksempel Erik Thorstvedt.

– Det at de ikke tapte noen av kampene mot de andre topplagene sier noe om at de har nivået inne. Men de mangler bredde i stallen. Der er de nesten sjanseløse per dags dato, med Champions League-fotball i tillegg. Med Adam Lallana ute i tre måneder har de allerede en nøkkelspiller borte. Han er ekstremt viktig, og han er ute hele høsten. De har ikke mange nok som holder det nivået, sa Øyvind Alsaker.

Spørsmålstegn ved Arsenal: – De må begynne bra
For Arsenals del, det sjette av lagene som nevnes i diskusjonen «potensiell ligamester», ble det altså spådd 6. plass. Men også her er det mye usikkerhet.

– For meg er de et gedigent spørsmålstegn? Ligamesterskap? Femteplass? Og fortsetter Sanchez? Blir han? Fyrer han på alle sylinderne? Og når får vi se Cazorla igjen. Han er viktig for det laget. Han har vært lenge ute, sa Erik Thorstvedt.

Øyvind Alsaker tror en god start betyr mye for de røde fra Nord-London, men peker uansett på et element som fører til at han tror det ikke blir suksess denne gangen heller.

Tabelltipset Liverpool: – Det er vanskelig hvis vi ikke skal ta utgangspunktet i troppen i dag

– De er nødt til å begynne bra. Sjeldent har det vært større press på en av tittelkandidatene i første kamp. De er nødt til å vinne mot Leicester. Jeg tror vi unngår den dårlige stemningen hvis Arsenal leverer resultater fra start denne sesongen. Men for meg er Wengers manglende fokus på forsvarsspill det som gjør at jeg aldri tror de kan vinne ligaen. Du kan vinne cuper og kamper mot andre store lag, men ikke ligaen etter ti måneder, sa Øyvind Alsaker, sa han.

Simen Stamsø Møller pekte på det faktum at de ikke har gjort flere store signeringer.

– Lacazette koster omtrent halvparten av det Lukaku koster, men jeg skulle ønske de gjorde enda flere signeringer. De er en såpass stor klubb at de kan tiltrekke seg enda flere spillere som kan forsterke laget, sa Simen Stamsø Møller.