VIL BORT: Virgil van Dijk kan være ferdig i Southampton.
VIL BORT: Virgil van Dijk kan være ferdig i Southampton. Foto: Oli Scarff

Virgil van Dijk krever å bli solgt

– Jeg tror han havner i Liverpool, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Virgil van Dijk har mandag sendt et formelt ønske til Southampton om å bli solgt før overgangsvinduet stenger 31. august.

– Jeg ønsker å oppfylle mitt største potensiale i det som er en kort spillerkarriere. Jeg ønsker å spille europeisk fotball igjen og kjempe om store titler, og derfor vil jeg at Southampton skal vurdere å interessen fra toppklubbene om den fortsatt er der, skriver van Dijk.

Liverpool ledet kampen om signaturen til den tidligere Groningen- og Celtic-spilleren, men måtte trekke interessen etter at Southampton hadde klaget klubben inn til Premier League for å ha tatt kontakt med van Dijk uten sørkyst-klubbens tillatelse.

– Jeg tror han havner i Liverpool. Da jeg leste at de trakk seg tidligere i sommer, var jeg sikker på at han kom til å ende der. Han er også akkurat den spilleren de trenger, sa Erik Thorstvedt i studio under TV 2s nedtelling av de siste 100 timene før Premier League-start.

Chelsea var også koblet til van Dijk, men han skal ha foretrukket Liverpool. Premier League-mesterne forrige sesong skal imidlertid ikke ha gitt opp van Dijk. En overgangssum på 660 millioner kroner har vært nevnt, noe som vil gjøre van Dijk til tidenes dyreste forsvarsspiller. Manchester City var tidligere i sommer med i kampen som van Dijks signatur.

Virgil van Dijk, som har hele fem år igjen av seksårskontrakten han skrev under på i fjor sommer, nevner ikke noe om hvilken klubb han vil gå til.

Ifølge BBC-journalist Ben Smith foretrekker van Dijk en overgang til Liverpool, men Southampton ønsker ikke å selge til Anfield-klubben.

– I løpet av de siste seks månedene har jeg holdt en rekke samtaler med styremedlemmer, tidligere manager Claude Puel og dagens manager Mauricio Pellegrino, der jeg har gjort det klart at jeg ønsker å bytte klubb, skriver van Dijk.

Southampton har erstattet manager Claude Puel med Mauricio Pellegrino, som nekter å la van Dijk trene med førstelaget for tiden på grunn av at spillerens ønske om å forlate klubben. Likevel skal Southampton ha bestemt seg for å beholde van Dijk, etter å ha mistet nøkkelspillere flere år på rad.

Southampton har gitt van Dijk to ukelønner i bot for oppførselen.

– Jeg ville gjerne hatt med gutten og gitt ham beviset på viktigheten hans og at klubben ikke kommer til å selge ham. Vi ønsker det beste for alle, selv for Virgil, men han ønsker ikke å være en del av laget. Det er grunnen til at han trener for seg selv, sa Pellegrino ifølge Liverpool Echo da laget returnerte fra treningsleiren i Frankrike forrige uke.

Virgil van Dijk har ikke spilt kamp siden han skadet kneet i januar.

Liverpool har de siste årene hentet Sadio Mané, Nathanial Clyne, Adam Lallana, Rickie Lambert og Dejan Lovren fra Southampton, som også har mistet viktige spillere som Morgan Schneiderlin (Manchester United), Victor Wanyama (Tottenham) og Luke Shaw (Manchester United) de siste årene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp uttalte søndag at han ikke nødvendigvis trenger å hente flere forsvarsspillere før vinduet stenger. Tyskeren har Joël Matip, Dejan Lovren, Ragnar Klavan og Joe Gomez i stallen. Merseyside-klubben har fremdeles Mamadou Sakho på lønningslisten, men franskmannen finner seg trolig ny klubb innen 1. september.

– For øyeblikket har jeg det fint. Overgangsvinduet er åpent til 31. august. Vi kan ikke fremtvinge ting og vi henter ikke en midtstopper bare for å hente en, sa den tidligere Dortmund-treneren ifølge Liverpool Echo.

Joe Gomez kan være tilgjengelig for utlån om van Dijk ankommer Anfield.