Thorstvedt forklarer storklubbenes analyse:

– For å si det brutalt, så har Joshua King hatt flaks

TV 2s ekspert forklarer hvorfor storklubbene i ligaen trolig ikke henter Norges største Premier League-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

Fredag er det seriestart i Premier League, og TV 2 kjører som i fjor en 100 timers forhåndssending før det hele braker løs på Emirates når Arsenal møter Leicester fredag kveld.

Livesenter: Følg 100-timerssendingen her

Temaene blir mange, og allerede på åpningsdagen mandag oppstod det en interessant samtale rundt Norges største Premier League-stjerne Joshua King.

25-åringen scoret 16 ganger i ligaen for Bournemouth forrige sesong, og det har vært rykter om overgang til større klubber denne sommeren. Når kalenderen nå viser august, er det dog fremdeles Bournemouth, og ikke for eksempel forrige sesongs Premier League-toer Tottenham, som er Kings arbeidsgiver. TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt tror han vet hvorfor.

– Jeg leste en dyp og inngående analyse. Hadde det vært for fem eller ti år siden så hadde noen tatt ham umiddelbart. Men nå har de mye bedre verktøy for å analysere prestasjoner og gå i dybden. De sender ikke bare en speider og ser ham en gang eller to. De bryter ned alt han gjør. Det er mange plusser, men hovedkonklusjonener er at han har scoret på et nivå og på en type sjanser som er veldig vanskelig å gjenskape. For å si det brutalt: Han har hatt flaks. Og vi liker ikke flaks. Vi liker at ting er rasjonelle og logiske. Og i fotball er det mye flaks og uflaks, sa Thorstvedt i sendingen mandag.

– Nivå på særklasse i Europa
Den tidligere Premier League-spilleren skulle gjerne sett King i sin gamle klubb, Tottenham, men tror altså Kings ekstreme uttellingsprosent forrige sesong nå taler mot en overgang til en større klubb.

– Se på hvor store sjansene har vært. Han har nesten ikke bommet på store sjanser. Alle spisser, til og med gode spisser, bommer på sjanser. Det nivået han har hatt er omtrent i særklasse i Europa. På de store sjansene har det vært en ekstrem effektivitet. Det er noe som ligger høyt over alle de andre i Europa.

– Da er det naturlig å tenke at han ikke kan fortsette med det og at det er en klassisk greie der du kommer inn i en scoringsstim. Så har de sett på alle de andre greiene han gjør, og om du kan forsvare en prislapp på 30 millioner pund. Og det kan du basically ikke gjøre, sa Thorstvedt.

I videovinduet øverst ser du også hvordan de andre ekspertene i Premier League-sendingen tror samarbeidet mellom King og hans nye spissmakker Jermain Defoe vil fungere i Bournemouth!