I STORFORM: Kristian Blummenfelt ut av vannet i WTS-løpet i Montreal.
I STORFORM: Kristian Blummenfelt ut av vannet i WTS-løpet i Montreal. Foto: Norges Triatlonforbund

Beste løp noensinne av Triatlon-Blummenfelt

Kristian Blummenfelt ble nummer to i World Thriatlon Series.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristian Blummenfelt tok andreplass i World Triathlon Series (WTS) i Montréal.

Det er den beste plasseringen til 23-åringen i WTS – en plass bedre enn hans to tidligere tredjeplasser på triatlon-sportens høyeste nivå.

Spanske Javier Gomez (34) var sterkest på løpingen og vant 15 sekunder foran Blummenfelt.

Løpet i Montréal var over en såkalt olympisk distanse, som består av 1500 meter svømming, 40 km sykkel og 10 kilometer løp.

Nordmannen åpnet med en god svømmeetappe, og var 12. mann opp av vannet 16 sekunder bak ledende Richard Varga og rett i hælene på Gomez.

Blummenfelt har sin styrke på sykkelen, og det var der han la grunnlaget for sin strålende sluttplassering.

Etter sykkeldelen ledet nordmannen, men Gomez og Brownlee kom snart i kapp. Da spanjolen rykket var det bare Blummenfelt som klarte å svare, men han fikk aldri helt kontakt igjen.

– Jeg var innstilt på å være med fra start på svømmingen for å kunne skape et brudd. Så jeg gikk all-in for det, og jeg kjørte knallhardt på sykkel fra start. Spesielt Gomez og jeg dro alt vi kunne for at dette bruddet kunne holde helt inn. Jeg er veldig glad for at vi lyktes med det, sier Blummenfelt.

– På løp var det pent og rolig på første runde. På andre runde rykket Gomez i motbakken og jeg klarte ikke å følge. Samtidig slapp Brownlee også, og jeg skjønte at andreplassen var rimelig sikker. Jeg prøvde å tette luken til Gomez etter bakken, men klarte det ikke. Jeg hadde likevel full kontroll og så at jeg økte til de andre. Jeg er veldig fornøyd med løpingen og løpet totalt sett.

Gustav Iden ble nummer 25.