MISFORNØYD: Antonio Conte er ikke fornøyd med sommerens fangst. 
MISFORNØYD: Antonio Conte er ikke fornøyd med sommerens fangst.  Foto: Frank Augstein

Conte innrømmer at han ikke kan stanse et Hazard-salg

Chelsea-manager Antonio Conte er ikke fornøyd med overgangsvinduet så langt, og innrømmer at han er hjelpeløs hvis klubben vil selge lagets største stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om fem dager starter en ny Premier League-sesong og allerede i dag, søndag, møtes Arsenal og Chelsea på Wembley i anledning Community Shield.

Men manager Antonio Conte er ikke fornøyd med stallen han har til rådighet, som han mener er for liten. Forrige uke solgte klubben Nemanja Matic til ligarival Manchester United, og Conte risikerer også å miste sin viktigste spiller, Eden Hazard, før sesongen starter.

For etter at Neymar trumfet gjennom sin overgang til Paris Saint-Germain, spekuleres det nå i om Barcelona vil se til Chelsea og Eden Hazard for sin erstatter.

På en pressekonferanse før søndagens kamp innrømmet Conte at han ikke har myndighet til å stanse et eventuelt Hazard-salg.

– Dere vet godt at jeg har stor beundring for denne spilleren, fordi han er virkelig en toppspiller, men jeg er treneren og kan bare gi min mening; den endelige avgjørelsen er alltid klubbens, sa han ifølge Telegraph.

– Jeg forventer at Eden spiller for Chelsea. Vi prøver å forbedre vår stalls kvalitet. Nå er ikke riktig tidspunkt å miste en spiller.

For det har vært et noe skuffende overgangsvindu for Chelsea og Antonio Conte så langt. De hentet Alvaro Morata fra Real Madrid, men først etter å ha tapt kampen om Romelu Lukaku til Manchester United på ydmykende vis.

Forrige uke solgte klubben Nemanja Matic til nettopp Manchester United. Uttalelser fra Conte kan tyde på at det ikke var hans avgjørelse.

– Du må spørre klubben om dette, sa han på spørsmål om hvorfor de solgte Matic til Manchester United, vel vitende om at det var å styrke en rival.

Conte gikk også ut og advarte om at klubben stall var for liten, til tross for at de har hentet Morata, Timoué Bakayoko og Antonio Rudiger. Han avviste dermed at de kunne ta seg råd til å gjøre som PSG og bruke milliarder på en spiller.

– Vi har en liten stall. Én spiller er ikke nok for å forbedre laget vårt. Vi trenger flere spillere, sa Conte.

– For meg vil dette bli den vanskeligste sesongen i karrieren. Det er jeg sikker på. Det vil bli den vanskeligste i min karriere som trener.

Selv om sesongen starter neste helg vil overgangsvinduet være åpent ut måneden. Ting kan tyde på at Chelsea vil bruke den tiden godt.