17-åring med kanonscoring for Liverpool

Stortalentene viste seg frem da Athletic ble slått i Premier League-generalprøven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Athletic 3-1

Det endte med 3-1-seier mot Athletic da Liverpool spilte sin generalprøve før Premier League-starten neste helg.

Roberto Firmino scoret det første på straffe, men Iñaki Williams utlignet for Atheltic.

I den andre omgangen var det stortalentene Ben Woodburn og Dominic Solanke som sørget for at det ble 3-1-seier for Jürgen Klopps menn.

Straffet av Firmino
Divock Origi burde gitt Liverpool ledelsen etter ni minutter, da han ble spilt fri alene med keeper av Roberto Firmino, men belgierens avslutning endte utenfor.

Etter 16 minutter var det Mohamed Salah sin tur til å servere Origi ved bakre stolpe, men headingen gikk like utenfor.

Etter 21 minutter satt den imidlertid for Liverpool. Roberto Firmino ble felt inne i straffefeltet av en Athletic-forsvarer, og satte selv straffen i mål.

Williams utlignet
Etter en halvtimes spill kom utligningen, etter forsvarsspill som sannsynligvis fikk Liverpool-fansen til å lengte etter Virgil van Dijk.

Dejan Lovren forsøkte å klarere, men endte opp med å gi ballen tilbake til Iñaki Williams. Atheltic-spilleren fyrte inn 1-1.

Seks minutter før pause var det Alberto Moreno fikk en gyllen mulighet, men avslutningen fra kloss hold gikk rett på Atheltic-keeperen.

Byttet ti mann i pausen
Liverpool stilte med Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno, Grujic, Can, Milner, Salah, Origi og Firmino i det første omgangen, men gjorde ti bytter i pausen.

Keeper Mignolet var den eneste gjenværende da Jürgen Klopp byttet inn Flanagan, Gomez, Klavan, Robertson, Wijnaldum, Ejaria, Woodburn, Kent, Mane og Solanke.

Ti minutter ut i den andre omgangen fikk Sadio Mané en eventyrlig mulighet ved bakre stolpe, men Athletic-keeperen vartet opp med en strålende redning på Liverpool-angriperens avslutning.

17-åring med kanonmål
Det var imidlertid lite å gjøre med Ben Woodburns avslutning etter 59 minutter. Dominic Solanke fant 17-åringen like utenfor 16-meteren til Athletic.

Med sin første touch la han ballen perfekt til rette samtidig som har lurte to Athletic-forsvarere, og med den andre dundret han inn 2-1.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Solanke med det tredje
Og Liverpool var ikke ferdigscoret med det. Etter 79 minutter var det sommersigneringen Dominic Solanke (19) som stanget inn Liverpools tredje scoring for kvelden.

Solanke, som ble kåret til turneringens beste spiller da England vant U20-VM tidligere i sommer, ankom Liverpool fra Chelsea da kontrakten med London-klubben gikk ut.