Helland- og Bendtner-show da Rosenborg herjet med Kristiansund

To mål og en lekker målgivende fra Nicklas Bendtner mot Kristiansund. – I en egen klasse, roser TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Kristiansund 4-1

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Førsteomgang var Pål André Hellands, men i andreomgang tok Nicklas Bendtner over i Rosenborgs 4-1-seier over Kristiansund.

Med to mål og en lekker målgivende på RBKs siste viste Nicklas Bendtner hva som bor i ham, etter en periode med mye kritikk.

– Mens Helland var i en egen klasse i førsteomgang viser Bendtner at han er i en egen klasse i den andre, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Dansken tok tak da Kristiansund hadde satt en støkk i vertene med å redusere til 1-2 mot spillets gang.

Etter eget mål raste han mot Milan Jevtovic for ikke å ha sentret tidligere, før han bare minuttet senere viste hvordan det skulle gjøres med et vakkert forarbeid til 4-1-målet.

– Måten han spiller frem Jevtovic på 4-1 er nydelig, og når han i tillegg scorer to mål er dette en kamp som gir ham masse selvtillit.

– Blir brukt på riktig måte

Selv var ikke dansken som nå er oppe på åtte ligamål superfornøyd.

– Jeg får ikke arbeidet så mye defensivt som jeg gjerne vil, men jeg hjelper laget som vi har snakket om. Så er jeg selvfølgelig glad for å score to mål, og ikke bare ett, sier Nicklas Bendtner til Eurosport Norge etter kampen.

– I dag blir jeg brukt på riktig måte. De løpene jeg tar blir funnet. Hvis vi fortsetter å spille slik, så tror jeg det kommer mer fra meg.

Resultatet gjør at Rosenborg har åtte poeng ned til Sarpsborg på andreplass, men sarpingene har en kamp mindre spilt. Tabelltreer Molde har ti poeng opp til RBK.

– I dag spiller vi god fotball, for det mest fremoverrettet. Pål kommer tilbake fra skade og har en veldig god kamp. Han setter oss i gang med mål og straffe. Etter det var det bare for oss å spille klokt, sier Bendtner.

Helland herjet

Men det var Pål André Helland som dro i gang showet. 1-0 kom da et hurtig innkast fant Helland umarkert på Rosenborgs høyreflanke.

Kristiansund-back Christoffer Aasbak stormet tilbake, men ble bare dratt bort av Pål André Helland før han dundret ballen i nærmeste hjørne.

– Helland var i en helt egen klasse i førsteomgang. Scoringen er flott, og vi har sett ham gjør det på samme måte utallige ganger før, sier Jesper Mathisen som også stiller spørsmålstegn ved at skuddet går inn i nærmeste.

Og Aasbak skulle slite mer. Etter 37 minutters spill ble venstrebacken dratt bort av Helland igjen inne i 16-meteren, og måtte ty til ulovlige midler for å stoppe ham.

Nicklas Bendtner var iskald fra straffemerket og scoret sitt femte.

– Divisjonsforskjell

Rosenborg var det klart førende laget gjennom hele førsteomgang, og kunne ledet med flere enn to til pause.

Bendtner hadde en mulighet, men skjøt over. En avslutning fra Helland traff stolpen bak en utspilt Sean McDermott i Kristiansund-buret.

– Det var divisjonsforskjell på lagene i førsteomgang, og Helland var den største grunnen til det, sier Mathisen.

– Det funker bra, og jeg blir satt opp i situasjoner der jeg er god. Hadde jeg vært enda mer nøye, så kunne jeg hatt ett mål til og et par målgivende. Det er litt mer å gå på enda, sa Pål André Helland til Eurosport i pausen.

Kontret inn redusering

Selv om Rosenborg var det førende laget innledningsvis også i andreomgang, fikk de seg en smekk over fingrene i det 58. minutt.

Kristiansund kjørte overgang på Rosenborgs kontring, og satte fart fremover. En strålende stikkpasning fra Torgil Gjertsen fant Daouda Bamba som holdt unna Vegar Eggen Hedenstad og satte inn 1-2.

Sesongens tredje for spilleren som scoret 20 i OBOS-ligaen.

– Det er en fantastisk scoring av Kristiansund og Bamba. Han har veldig god fart, men har egentlig levert en skuffende sesong hvis vi tenker tilbake på hva vi forventet av ham før sesongen, sier Mathisen

Kristiansund-mareritt

Rosenborg kan nok være tilgitt for å kjenne på nervene etter det som skjedde i det forrige oppgjøret mellom de to lagene for en måned siden.

Da ledet Rosenborg 2-0 på bortebane, før Kristiansund kom tilbake og ledet 3-2. Den gangen berget Nicklas Bendtner poenget på overtid.

Og kvarteret før slutt var Bendtner på plass for å roe nervene.

Milan Jevtovics skudd ble blokkert, og ballen trillet ut til dansken som hamret ballen i nettet. Noe smil var det imidlertid ikke fra Bendtner etterpå. Spissen raste mot Jevtovic for at han ikke fikk ballen da han var godt plassert før Jevtovic skjøt.

– Jeg mener at han har fire mann foran seg. Triller han den til meg, så er det garantert mål. Da ville det stått 3-1 og kampen ville vært ferdig. Så klart var jeg sur. Heldigvis fikk jeg ballen likevel, så det er bra, sier Bendtner til Eurosport.

Bare minuttet etter 3-1-scoringen viste Bendtner hvordan man gjør lagkameratene gode da han etter en lekker vending spilte frem Jevtovic i strålende posisjon. Serberen gjorde ingen feil.

Derfra og inn kunne serielederen kontrollere kampen. På overtid fikk Jevtovic nettkjenning igjen, etter en pasning fra Nicklas Bendtner igjen.

Denne gangen ble trønderne avvinket for offside.