Neymar sr. avslører:

Øyeblikket da det snudde i milliard-overgangen

Neymars far, mannen som trekker i trådene i sønnens karriere, ville opprinnelig at sønnen skulle bli i Barcelona. Men så skjedde det noe...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neymar Sr. har styrt sønnens karriere med jernhånd, og har gjort seg styrtrik på sønnens evner på fotballbanen.

Men overgangen til Barcelona var han i utgangspunktet i mot.

Neymar avslørte i farvelvideoen til Barcelona, som du kan se øverst i saken, at han for andre gang i livet gikk mot farens ønske.

Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner, hevder faren. På ett tidspunkt sluttet han å jobbe for at sønnen skulle bli.

– Utpressing

Og det handlet selvsagt om penger.

Barcelona ga klar beskjed om at de ikke aktet å utbetale en bonus på 26 millioner euro (240 millioner kroner) dersom Neymar forlot klubben. Bonusen var en lojalitetsbonus i forbindelse med at brasilianeren forlenget kontrakten med Barca i fjor.

Neymar Sr. tok det som en fornærmelse, og som utpressing.

– Dersom de ikke ville betale oss, så kunne jeg ikke gjøre noe. Jeg kunne ikke gå med på utpressing. I det øyeblikket mistet Barcelona min støtte, sier Neymar til COPE ifølge Marca.

– Jeg var på Barcelonas side og prøvde å overbevise Neymar om å bli, men med styrets holdninger så kunne jeg ikke være på deres side. Kontrakten er klare og tydelig, og de tilbød på inget tidspunkt å ære den kontrakten.

– Neymars avgjørelse

Når man vet innflytelsen Neymar sr. har hatt på sin sønn opp gjennom karrieren er det ikke utenkelig at ting hadde vært annerledes om han hadde fortsatt å jobbe for at han skal bli.

Men faren er klar på at det var Neymar som hadde siste ordet. Derfor ga teamet rundt Neymar grønt lys til at PSG kunne løse inn brasilianerens utkjøpsklausul.

– Det var hans avgjørelse. Han var i klubben han hadde drømt om. Han var komfortabel og rolig. Han hørte på råd fra vennene sine og fra folk rundt seg, sier Neymar Sr.

– Han ønsket å ta utfordringen. Og nå er han på vei. Jeg syns han har stort mot, og han hadde all rett til å ta det valget.

Ifølge The Times har Neymar Sr. tjent 800 millioner kroner på spillerens karriere. Faren skal også ha tjent 275 millioner kroner på overgangen til PSG, så helt krise var det nok ikke for ham at den gikk gjennom.

I hardt vær

Han er beskyldt for å bare være opptatt av penger, og Santos følte seg snytt da den brasilianske superstjernen ble solgt derfra i 2013.

Da satt spillerens far igjen med mer penger enn klubben som solgte ham. Denne gangen sitter i det minste Barcelona igjen med to milliarder kroner.

Santos kan på sin side sitte tomhendt tilbake igjen – uten utdanningskompensasjonen de mener de har krav på.

Det fordi utkjøpsklausulen ble utløst.

– Det handler om en oppsigelse, og går dermed ikke under reglene for et normalt salg. Da har ingen klubb, enten han har spelt der eller ei, rett til å få noen del av kaken. Det finnes ikke noen grunn til å betale Santos for ingenting, sier Neymars advokat, Wagner Ribeiro ifølge AS.

Santos på sin side truer med FIFA, og hevder de uansett har krav på kompensasjon.