Sánchez-gesten som gir Arsenal-fansen håp

Alexis Sánchez kysset draktemblemet, mens Arsène Wenger mener det er selvmord å avsløre hva de har snakket om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexis Sánchez. Blir han i Arsenal, eller ikke?

Spørsmålet har plaget Arsenal-fansen, og opptatt langt flere, i løpet av sommeren.

Rapportene har vært motstridende, men flere har meldt at chileneren ønsker å forlate London-klubben.

Hans uttalelser om at han ønsker å spille Champions League-fotball har ikke bidratt å dra i positiv retning – ei heller at han ble syk da han egentlig skulle returnere til trening i London.

Kysset drakten

Nå er han imidlertid på plass i den engelske hovedstaden, og bildene fra treningene har vist en smilende og blid 28-åring.

Torsdag arrangerte Arsenal en åpen trening på Emirates, og video derfra viser at Sánchez kysser klubbemblemet, før han følger opp med å slå seg på brystet.

Det kan se ut som Mesut Özil, en annen spiller med utgående kontrakt neste år, oppfordrer chileneren til å gjøre det. Videoen har naturlig nok vekket oppsikt blant fansen.

Er det ironisk, eller er det et tegn på at han blir? Tolkningene er ulike.

Manager Arséne Wenger har hele tiden vært krystallklar på at Sánchez blir, og etter treningen onsdag var inget unntak.

– Min avgjørelse er klar: Han vil bli, og han vil akseptere det. Han blir her denne sesongen. Dersom vi klarer å forlenge det, så vil vi gjøre det, sier Wenger ifølge Telegraph.

– Selvmord å avsløre for mye

Når han ble spurt om diskusjonene de to i mellom var imidlertid franskmannen hemmelighetsfull, og det er tydelig at det foregår på en knivsegg.

– Enhver forhandling må være litt hemmelig. Kravet om innsyn i samfunnet er påtvingende, men vi må holde litt igjen. Så mye som vi kan. Vi vet at vi har en plikt om å informere folk, men å snakke om enkelte ting er ikke informasjon lenger – det er selvmord.

Det er tvilsomt om Sánchez, som på grunn av deltakelsen i Confederations cup først var tilbake i trening denne uken, er klar til Community Shield mot Chelsea til helgen, eller seriestarten neste fredag.

Men Wenger er fornøyd med det han har sett.

– Han er i bra slag, det kan du se på trening. Han trenger å jobbe med kampformen, men han er skarp og det ser ut som han aldri har vært borte. Tankesettet til en fotballspiller er ganske enkelt. Med en gang du spiller, så fokuserer du på på det.