Ingebrigtsen: – Vi er ikke så jævla dårlige som alle vil ha det til

Kåre Ingebrigtsen tar norsk fotball i forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Celtic 0-1, 0-1 sammenlagt

Nyhetene: Se kanonskuddet som senket RBK over!

Lerkendal/Bergen (TV 2): James Forrests kanonscoring sørget for 1-0-seier til Celtic og en slutt på Rosenborgs Champions League-eventyr.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener likevel de to kampene mot den skotske seriemesteren viser at norsk fotball er bedre enn sitt rykte.

– Jeg er fantastisk fornøyd med guttene. Vi er skuffet, men vi lærer, og så må vi må bare se at norsk fotball ikke er så langt unna som alle sammen mener. Vi er ikke så jævla dårlige som alle vil ha det til, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Ikke så langt unna
Nå håper han Odd skal være med å redde norsk fotballs ære torsdag. Dag-Eilev Fagermos menn tapte 1-2 borte mot sterke Dinamo Zagreb i første kamp. Vi Odd skal både de og Rosenborg ut i Europaliga-playoff.

– Vi som holder på med det må være sterke i troen og jobbe knallhardt videre. Vi håper på Odd i morgen, og så skal vi forbedrede oss godt til playoff i Europaligaen, sier Ingebrigtsen.

Han mener forskjellen på Celtic og Rosenborg var mindre enn han ventet.

– Ja. Dere har jo snakket så mye ned. Celtic er et lag som har spilt Champions League med akkurat dette laget i fjor. Vi var spent på hvordan vi stod i forhold til dem. Vi skjønte at vi fikk målt oss mot Champions League-nivået, og vi ser over to kamper at vi ikke er så langt unna, sier Ingebrigtsen.

– Lag som Celtic vi må slå
RBKs Pål André Helland mener imidlertid resultatet viser at klubben akkurat nå ikke er gode nok til å spille i Europas gjeveste klubbturnering.

– Det er lag som Celtic vi må slå for å komme oss til Mesterligaen. Det er den hylla vi akkurat ikke strekker til per nå. Sånn var det mot APOEL i fjor og Celtic i år. Vi kan si det er marginer, men skjer det flere ganger er det vi som akkurat ikke er gode nok, sier RBK-stjernen, som håper på oppreisning i Europaliga-playoffen.

– Den må vi vinne. Vi hadde ett mål for sesongen, i tillegg til å vinne serien og cupen, og det var å komme oss inn i gruppespillet i Europa. Om det var Champions League og Europa League er ett fett. Kommer vi oss inn der har vi gjort det bra. I så måte har vi mer å gjøre der enn i Champions League, sier han.