KLAR FOR NORDNORSK EVENTYR: Mark Cavendish blir den største profilen som noen gang har deltatt i et norsk sykkelritt.
KLAR FOR NORDNORSK EVENTYR: Mark Cavendish blir den største profilen som noen gang har deltatt i et norsk sykkelritt. Foto: Christophe Ena

Cavendish gjør comeback i Arctic Race

Mot alle odds gjør Mark Cavendish comeback i Arctic Race of Norway 10. august.

Mark Cavendish har ikke kjørt et sykkelritt siden han krasjet ut av Tour de France 4. juli, da han ble kjørt ned av Peter Sagan på den 4. etappen.

Vil til Arctic Race

Spurtkanonen pådro seg et brudd i skulderbladet i den alvorlige velten. Men rehabiliteringsprosessen har gått raskere enn først antatt for 32-åringen, som vil tilbake på sykkelsetet med en gang.

– Jeg vil begynne så fort som mulig. Jeg vil gjerne dra til Arctic Race i Norge, sier Cavendish, under en måned etter velten.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er briten så godt som klar for det TV 2-sendte rittet som tråkkes i gang torsdag i neste uke. Men Dimension Data-rytteren må vente på en undersøkelse onsdag før han endelig får grønt lys.

– Det kommer an på rehabiliteringen. Jeg kan ikke si noe sikkert, for jeg må la kroppen leges. Hvis ikke kan det bety slutten på karrieren min, sier Cavendish.

– En kjempeattraksjon

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad gleder seg stort over nyheten om at raketten fra Isle of Man er så godt som klar for Arctic Race.

– Han er jo en av de virkelig store internasjonale sykkelprofilene. Han er verdensmester, han er den som har vunnet flest fellesstartetapper i Tour de France og han har vunnet Milano-Sanremo. Han blir en kjempeattraksjon, smiler Kaggestad.

For det er liten tvil om at Cavendish vil bli den største stjernen som noen gang har syklet et etapperitt i Norge.

– Det blir en kjempeboost for rittet. Det blir ekstra mediedekning og ekstra folkeliv, sier sykkeleksperten.

Dessverre for norske sykkelfans får ikke Cavendish med seg sin gode venn og lagkamerat Edvald Boasson Hagen. TV 2 Sporten vet at rudsbygdingen ikke stiller til start i Nord-Norge.

Skal kjøre seg i VM-form

Kaggestad hadde ikke i sine villeste fantasier trodd Cavendish skulle være tilbake i et etapperitt så raskt etter smellen i Frankrike.

– Jeg er overrasket over at han i det hele tatt vurderer å stille opp. Han skadet seg tross alt ganske hardt i Tour de France. Men det viser bare at han er en jernmann, en kjempetøffing. Jeg tror han er ute etter å skaffe seg noen kilometer i beina, med tanke på kanskje å kunne rekke VM i Bergen.

Han tror ikke den tidligere verdensmesteren blir noen trussel i sammendraget i Arctic Race, på bakgrunn av at løypa er for hard og at spurteren trolig ikke er i sin beste form.

– Løypa er ganske kuppert, så i den forfatningen han er nå så ser jeg bare at det er én etappe han kan vinne, det er den andre. Han har lov å prøve på de andre også, men han møter sterk motstand i blant andre Alexander Kristoff, sier Kaggestad.