IKKE IMPONERT: Roma-president James Pallotta kom med kraftig kritikk av AC Milans eiere i et radiointervju.
IKKE IMPONERT: Roma-president James Pallotta kom med kraftig kritikk av AC Milans eiere i et radiointervju. Foto: Alessandra Tarantino

Roma-presidenten med kraftig kritikk av AC Milans kjøpefest: – De har gått fra vettet!

Romas president James Pallotta sparer ikke på kruttet i sin kritikk av AC Milan og klubbens kjøpefest. Nå får han svar fra Milans administrerende direktør.

AC Milan har mer eller mindre kjøpt et helt nytt lag etter at den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong overtok eierskapet i klubben i april.

Spillere som André Silva, Andrea Conti, Mateo Musacchio, Lucas Biglia, Franck Kessié, Hakan Calhanoglu og Ricardo Rodriguez har i tur og orden kommet inn stadionportene på San Siro.

Og tidligere denne måneden smalt bomben da Leonardo Bonucci, av flere regnet som verdens beste midtstopper, gikk fra Juventus til Milano-klubben i en overgang verdt nærmere 400 millioner kroner.

Mange har stilt spørsmål om hvordan klubben klarer å finansiere kjøpefesten, og ikke minst hvordan de skal kunne innfri UEFAs Financial Fair Play-regler, som sier at en klubb i utgangspunktet ikke kan bruke mer enn 45 millioner kroner av hva de tjener i en treårsperiode. Det finnes unntak til denne regelen hvis pengene kommer direkte fra eieren selv, men grensen er likevel på rundt 275 millioner kroner.

I skrivende stund har Milan brukt nærmere 2 milliarder kroner på spillerkjøp bare i sommer.

– Det gir null mening

Den amerikanske Roma-presidenten James Pallotta er ikke imponert. I et intervju med den amerikanske radiokanalen Sirius XM FC hamrer han løs mot både Milan og UEFA.

– UEFA og Financial Fair Play har vært et komplett «shitshow» for oss. Vi burde vært løftet frem som forbilder for måten vi har snudd skuten på etter de forrige eierne, sa Pallotta ifølge Football Italia.

– Når man relaterer det til AC Milan; jeg har ingen anelse om hva som foregår der. Det gir null mening. Pengene de bruker – de hadde ikke pengene de behøvde for å kjøpe klubben i utgangspunktet, ettersom de lånte 300 millioner euro fra noen folk jeg kjenner i London, og det til ganske høy rente, sa den amerikanske finansmannen i radiointervjuet torsdag kveld.

– De bruker penger på spillere, eller gjør i hvert fall noen kraftige avbetalinger, og de er nødt til å betale prisen før eller senere, sa Pallotta videre og la til:

– De sier at det er for å kvalifisere seg til Mesterligaen, men det vil ikke være nok. Når lønningene virker å være tilnærmet lik inntektene, forstår jeg ikke hva pokker som foregår. De er de eneste i Serie A som har gått fra vettet!

Sendte ut en slags beklagelse

AC Milans hjemmesider reagerer Milans administrerende direktør, Marco Fassone, på Roma-presidentens uttalelser.

– Jeg ble sjokkert da jeg leste disse ordene i morges. Først og fremst på grunn av stilen. Det er uvanlig, i hvert fall i Italia, at en klubb angriper en annen på en slik direkte måte. Men også på grunn av unøyaktigheten i påstandene, sa Fassone fredag i et lengre intervju med klubben.

Senere på dagen sendte Pallotta ut en pressemelding på Romas hjemmesider hvor han beklager uttalelsene – på en måte...

– Jeg beklager hvis jeg hadde feilaktig informasjon. Jeg bryr meg mye om at italiensk fotball skal returnere til toppen, og i den hensikt forventer jeg at klubbene skal bidra til en sterkere og mer bærekraftig liga, slik vi gjør i Roma. Jeg ønsker AC Milan og dets eiere lykke til, sier Pallotta i pressemeldingen.

– De har tatt opp lån i et hedgefond

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller har tidligere i sommer stilt seg skeptisk til AC Milans kjøpefest.

– Det er galskap. Det er liten tvil om det. Har det vært en klubb i italiensk fotball som har trengt å komme ut av uføret, så er det Milan, som er en av de største klubbene i verden, sa Simen Stamsø Møller til TV 2.

I likhet med Pallotta frykter han at Milans kinesiske eier bruker penger han egentlig ikke har, for å finansiere den enorme overhalingen av stallen.

– Han figurerer ikke på topplister over de rikeste klubblederne i fotballen eller blant de hundre rikeste menneskene i Kina, så det er ikke helt fri flyt. Det skjønner man når det er tatt opp et lån på tre milliarder kroner i hedgefond. Den renten der er ikke så hyggelig. Det er mange grunner til å tro at de pengene Milan nå bruker, brukes med stor risiko, sa Stamsø Møller.