SNART SLUTT: Gianluigi Buffon kan være ferdig etter VM-sluttspillet i Russland neste sommer. 
SNART SLUTT: Gianluigi Buffon kan være ferdig etter VM-sluttspillet i Russland neste sommer.  Foto: Mike Segar

Buffon åpner for karriereslutt neste år - hyller egen erstatter

– Han var Serie As beste keeper forrige sesong, mener Juventus' keeperlegende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus' Gianluigi Buffon (39) har vært blant verdens beste målvakter i en årrekke. I et intervju med den italienske avisen Gazzetta dello Sport bekrefter han at fotballkarrieren kan være over neste år.

– Dette kan være min siste sesong, og det er veldig spennende. Jeg prøver å nyte alle nye erfaringer. Når du gjør noe for kanskje siste gang, setter du pris på det vakre og ønsker å forevige følelsene. Det vil bli en spesiell sesong, men jeg ønsker å gjøre den enda mer formidabel og spille på mitt beste, slik at vi kan gjenta det vi har gjort de siste årene, sier Buffon.

Den tidligere Parma-keeperen har vunnet alt som kan vinnes i Italia flere ganger, og han var med å vinne VM-gull i 2006, men tre ganger har han vært med å tape finalen i Mesterligaen.

– Innsatsen i Champions League har alltid vært noe å forbedre, og jeg nyter å møte de beste spillerne på de største stadionene, men at jeg ikke har vunnet turneringen gir meg ikke angst eller en besettelse. Champions League har aldri vært en negativ ting for meg, ei heller nå, sier han.

Juventus har også begynt å forberede seg på et liv etter Buffon, som nå går inn i sin 17. sesong i Torino-klubben. Wojciech Szczesny har gjort sine saker godt på utlån fra Arsenal til Roma de to siste sesongene, og tidligere i sommer bladde Juventus opp 120 millioner kroner for den polske keeperen.

– Vi har en god keepergruppe, som også inkluderer Mattia Del Favero og Carlo Pinsoglio. Vi utfordrerer hverandre, ønsker alle å bli bedre og kan lære av hverandre. Forrige sesong var Szczesny den beste keeperen i Serie A. Juventus har gjort en god jobb med å få tak i Szczesny, som kan ha en stor fremtid i klubben. Jeg håper jeg kan hjelpe ham, sier Gianluigi Buffon.

Juventus har imidlertid mistet både Leonardo Bonucci og Dani Alves.

– Leo ønsket seg en ny utfordring og Milan fascinerte ham. For Danis del handlet det kanskje om at han ønsker å teste nye land mens han ennå kan, sier Buffon, og nekter for at han føler seg forrådt av Bonuccis valg om å gå til en rival i Serie A.

39-åringen forventer tøffe kamper mot Bonucci og Milan kommende sesong. Han mener det nye Milan-laget kan utfordre Juventus om ligatittelen.

– Jeg tror de kan utfordre oss. De har brukt så mye penger, og det er ikke overraskende i dagens marked. Jeg kan ikke lenger forstå parameterne for verdisetting av spillere. Det er veldig tilfeldig og alt bestemmes av de med mest penger. I dag er det snakk om ti, i morgen hundre, sier Buffon.

Skulle Buffon gi seg neste sommer, vil trolig VM i Russland bli hans punktum.