TRUFFET AV STEIN: En Vålerenga-supporter kastet en stein på Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen 21. mai i år. 
TRUFFET AV STEIN: En Vålerenga-supporter kastet en stein på Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen 21. mai i år.  Foto: Nesvold, Jon Olav

Vålerenga bøtelagt for steinkasting

Vålerenga må punge ut etter at supporter kastet stein på Sarpsborgs målvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En Vålerenga-supporter kastet en stein på Sarpsborg 08-målvakt Anders Kristiansen i Eliteserie-kampen mellom lagene i mai.

Hendelsen skjedde etter at Sarpsborg 08 gikk opp i 2-0 mot Oslo-klubben.

Norges Fotballforbund bekrefter i en pressemelding mandag at Vålerenga er ilagt en bot på 25.000 kroner for episoden.

– I vurderingen er det spesielt hensyntatt den gode omfattende redegjørelsen som Vålerenga har gitt hvor Utvalget bemerker at situasjonen i ettertid er håndtert godt av klubben, skriver Fotballforbundet.

Kristiansen ble truffet av steinen i kneet.

– Jeg skulle bare ta litt drikke etter at vi har gått opp til 2-0, og i det jeg snur meg og skal gå inn igjen på banen så blir jeg kastet stein på. En med en ganske OK størrelse treffer meg på siden av det venstre kneet, uttalte Kristiansen til TV 2 etter hendelsen.

TRUFFET: Anders Kristiansen hadde synlig merke fra steinen som traff ham 21. mai i år. Nå er Vålerenga straffet med en bot på 25.000 kr.
TRUFFET: Anders Kristiansen hadde synlig merke fra steinen som traff ham 21. mai i år. Nå er Vålerenga straffet med en bot på 25.000 kr. Foto: Nesvold, Jon Olav

– Det gjør ikke så veldig, veldig vondt, men det er mer prinsippet i saken. Jeg tåler alt verbalt, og all drittslenging er OK. Men jeg føler at når jeg blir kastet stein på når jeg står i mål, så må jeg gi beskjed.

Vålerengas supportergruppe Klanen tok avstand fra steinkastingen.

– Steinkasteren er identifisert. Ikke medlem hos oss, men det er selvsagt tatt tak i. Langt utafor, dette, skrev de på Twitter.

– Man kan aldri helgardere seg mot en idiots innfall, men man kan sørge for at ingen får mulighet til å være idiot to ganger