Irritert Hegerberg maner til kamplyst:

– Vi må gjøre en jævelsk jobb om vi skal gå videre

– Vi kan begynne å treffe på pasninger, så er jo det en start, sier Norges midtbanespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

Den norske EM-nedturen fortsatte torsdag, og etter 0-1-tap mot Belgia skal mye gå Norges vei om det fremdeles skal bli kvartfinale.

Nederland, som gjorde sin første del av jobben ved å slå Danmark etter Norges eget tap torsdag, må også slå Belgia i sin siste kamp. Samtidig må Norge slå Danmark med tre mål i sin kamp.

Se høydepunkter fra Belgia-Norge i videovinduet øverst!

– Det føles tungt, men vi må gjøre en jævelsk jobb om vi skal gå videre. Det er det vi må fokusere på nå, for det er ikke noe mer vi får gjort med denne kampen her heller, sa Andrine Stolsmo Hegerberg til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Mesterskapsdebutanten ble også konfrontert med TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsens uttalelser om ‹barnefeil» ved de norske baklengsmålene.

– Det er det tredje målet nå som vi slipper inn i egen boks. Og så vinner vi ikke noe i motsatt boks heller. Da blir det tøft. Vi må opp i aggressiviteten. Det er internasjonal fotball. Det er krig. Da må alle melde seg på. Det hjelper ikke at noen melder seg på.

– Jeg skulle kanskje ønske at jeg fikk med meg resten av laget litt mer også. Men jeg føler at vi slurver for mye. Solveig sier at det er barnefeil det vi gjør i boksen, men vi kan begynne å treffe på pasninger, så er jo det og en start. For vi spiller oss ut av kampen ved ikke å klare å sette opp hverandre skikkelig. Vi slurver i det enkle pasningsspillet. Det synes jeg er irriterende, for å være helt ærlig, sa Stolsmo Hegerberg.

– Akkurat nå så er vi ikke gode nok
Midtbanespilleren, som fikk sin mesterskapsdebut for Norge torsdag, vet at laget nå er avhengig av hjelp for å ta seg videre. Dersom Nederland slår Belgia, har Norge fremdeles en sjanse. Men da må Danmark slås med tre mål i siste gruppespillkamp.

– Hva er det som tilsier at dere skal klare det?

– Det er et jævla godt spørsmål. Vi er nødt til å starte et sted. Vi må få satt et press eller et eller annet. For vi skaper jo ingenting selv. Hvis vi skal vinne 3-0 i neste kamp, er vi nødt til å klinke til mer alle sammen. Vi må rett og slett gå i oss selv. Vi får bruke den tiden her jævlig godt om vi skal bli med videre i dette EMet her. For akkurat nå så er vi ikke gode nok, sa Stolsmo Hegerberg.

Graham Hansen: – Er det et lite håp, må man prøve å ta det
Også Caroline Graham Hansen, som var på gråten i TV 2s umiddelbare intervju etter kampslutt, evnet å sette ord på mulighetene for videre avansement noe senere. For selv om intervjuet med tv2.no ble gjort på et tidspunkt da Nederland ennå ikke hadde vunnet sin kamp mot Danmark, snakket jentene høyt om det lille håpet som fremdeles er der.

– Teoretisk sett er det ikke over, så lenge Nederland vinner alle sine og vi slår Danmark med x antall mål. Vi har ikke noe valg. Vi må bare «gunne på i siste». Er det et lite håp, så får man prøve å ta det, sa Graham Hansen.

BREDA, NEDERLAND 20170720.
EM fotball kvinner 2017.
En skuffet Andrine Hegerberg etter første scoring til Belgia under  kampen  Norge - Belgia på stadion i Breda, torsdag ettermiddag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BREDA, NEDERLAND 20170720. EM fotball kvinner 2017. En skuffet Andrine Hegerberg etter første scoring til Belgia under kampen Norge - Belgia på stadion i Breda, torsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Thorsnes: – Skjønner at folk er skuffet
Elise Thorsnes, som med sine 107 landskamper er blant de mest rutinerte i laget, krysser også fingrene.

– Vi er jo avhengige av hjelp fra Nederland, så vi får bare krysse fingrene for at vi får den hjelpen. Så får vi prøve å nullstille, og i hvert fall vise en bedre utgave av oss selv mot Danmark. Vi må jo bare prøve å riste av oss skuffelsen og tenke ny kamp.

– Føler dere at dere har skuffet det norske folk?

– Ja. Vi er jo først og fremst veldig skuffet selv. Folk sitter hjemme og heier på oss, og jeg skjønner at de er skuffet, for det er vi også, sa Thorsnes.

Venstrebacken måtte forlate banen i 2. omgang, og haltet seg gjennom intervjusonen etter kampslutt.

– Jeg fikk meg en trøkk mot Nederland. Det var ganske bra i et par dager, men på treningen i går så knøt det seg helt i leggen. Jeg prøvde å spille i dag og holdt en stund. Jeg måtte bare gjøre det beste ut av det, sa hun.

Norges siste gruppespillkamp går 24. juli. Se Norge-Danmark på TV 2!