EM-marerittet fortsetter: – Barnefeil av de norske spillerne

Markeringssvikt i de bakre rekker sørget for at Norge fortjent måtte se seg slått av Belgia i EM. Caroline Graham Hansen tok til tårene etter nederlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge – Belgia 0-2:

Selv om den første scoringen nok burde vært annullert for offside, var Norge sjanseløse i den livsviktige gruppespillkampen mot Belgia i EM.

Norge tapte 0-2 – og i forkant av begge scoringene glapp markeringene i feltet fullstendig hos de norske spillerne.

Se hvordan Norge ble slått øverst!

Caroline Graham Hansen tok til tårene i intervjuet med TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Det føles veldig tungt. Vi taper to kamper på rad og det er ikke godt nok. Akkurat nå er det sinnsykt tungt. Vi skapte nok sjanser til å klare dette. Det gjør bare vondt, sa en sønderknust Graham Hansen til TV 2 Sporten.

– Noen spillere har slitt med sykdom og skader. Vi er ikke flere enn at ting vi har trent på forsvinner når viktige spillere blir borte. Men det er ikke noe unnskyldning. Vi er 23 andre i troppen som har jobbet steinhardt for dette. Jeg har ingen god forklaringen på at det ble slik. Akkurat nå er det bare tungt. Heldigvis kommer en ny dag i morgen, fortsatte en gråtkvalt Graham Hansen.

Trener Martin Sjögren var også langt nede etter tapet mot mesterskapsdebutant Belgia.

– Det var et fryktelig resultat og dette føles veldig tungt. Vi skapte en del målsjanser og burde forvaltet dem for å vinne kampen. Men vi slapp inn to bedrøvelige mål. Jeg har ingen unnskyldninger. Vi burde vært bedre, slo treneren fast.

– Hvorfor raknet det i EM?

– Det vet jeg ikke. Hadde jeg visst hvorfor, så hadde jeg ikke stått slik i dag. Akkurat nå føles det veldig, veldig tungt og dette er tøft for spillerne, svarte han.

Keeper Ingrid Hjelmseth sa følgende etter kampen:

– Vi var nølende hele veien og det ble ikke samkjøring i bevegelser. Og så gjør vi for enkle feil, sukket hun.

Spissen Ada Hegerberg var sint etter tapet.

– Jeg er mer sint enn skuffet. Vi fortjente ikke mer med tanke på hvordan vi presterte. Vi manglet vinnervilje, rett og slett. Da går du ikke langt og da blir du ikke best. Mer er det ikke å si, egentlig, mente hun.

– Det er vi spillerne ute på banen som gjør jobben til slutt. Er vi ikke venner med kulen så får vi ta det igjen på innsats, og det klarte vi ikke, mente hun.

– Barnefeil
TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen slaktet de norske spillerne.

– Det er barnefeil av de norske spillerne. Vi har sett i kamper etter kamper at Norge ikke har god nok markering i boks. Det er utrolig at Norge ikke har tatt tak i dette tidligere. Dette gjør vondt, egentlig. Norge har ikke klart å bygge et lag og har ikke fått ut det beste av disse spillerne. For Norge skal normalt være bedre enn Belgia, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Det første målet var offside. Det andre målet var fryktelig forsvarsspill av Norge. Dette var en gedigen skuffelse, slo kommentator Harald Bredeli fast.

Belgia fikk første mulighet
Belgia gikk rett i strupen på Norge fra avspark og kunne tatt ledelsen allerede etter tre minutters spill.

Van Gorp fikk stå helt alene i feltet og avsluttet på hel volley, men heldigvis for Norge reddet keeper Ingrid Hjelmseth avslutningen.

Ti minutter senere var Norge nære scoring etter litt klabb og babb i feltet. Dessverre for Norge fikk ikke Ada Hegerberg en tå på ballen og maktet ikke å avslutte i god posisjon.

Norge bommet på megasjanse
I det 18. minutt fikk Caroline Graham Hansen en alle tiders mulighet til å sende Norge opp i ledelsen.

Hun fikk ballen perfekt i feltet, men avslutningen var for dårlig og gikk over fra kloss hold. Der burde Norge ha ledet 1-0.

– Ai, ai, ai. De der skal du sette, Graham Hansen, slo TV 2-kommentator Harald Bredeli fast.

Til tross for de store sjansene endte den første omgangen målløst.

– Begge lagene kunne scoret mål. Allerede etter tre minutter fikk Belgia en kjempesjanse, og så fikk Norge en sjanse der Caroline Graham Hansen burde ha scoret, mente TV 2-ekspert Lene Mykjåland etter de første 45 minuttene.

Graham Hansen fikk sjansen igjen
Etter pause fikk Graham Hansen igjen en god mulighet til å sende Norge foran.

Hun driblet seg gjennom Belgias forsvar. Igjen ble avslutningen for dårlig, og det hele endte med et utspill fra Belgias keeper.

Sju minutter ut i omgangen ble Norges keeper Ingrid Hjelmeseth liggende etter et sammenstøt med en Belgias keeper innenfor 16-meteren.

Keeperen pådro seg et smell i pannen, men etter å ha fått behandling på banen kunne sisteskansen fortsette.

– Hun ble ikke truffet i hodet, men i pannen. Heldigvis kunne hun fortsette, konkluderte Harald Bredeli.

Rett før timens spill fikk Norge frispark i farlig posisjon. Frisparket fra Maren Mjelde ble slått over muren, men gikk rett på Beglias keeper Odeurs.

Scoring burde vært annullert for offside
I det 59. minutt tok Belgia ledelsen da Elke van Gorp fikk stå helt alene i feltet og heade inn 1-0-scoringen.

TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen mener Norge glapp fryktelig på markeringen.

– Det er barnefeil. Vi har sett flere kamper etter kamper og det var ikke god nok markering i boks. Det er utrolig at Norge ikke har tatt tak i det, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Bredeli poengterer at en belgisk spiller var i offside når Belgia scoret.

– TV-bildene viser at scoringen til Belgia kan være offside. Men de norske spillerne protesterte ikke, og var vel mer opptatt av de feilene de selv gjorde, poengterte kommentator Harald Bredeli.

I det 66. minutt scoret Belgia igjen. Akkurat som den første scoringen kom fulltrefferen etter svak markering av Norges forsvar.

– Det første målet var offside. Det andre målet var fryktelig forsvarsspill, slo Harald Bredeli fast.

– Norge stod rett og slett og sov i feltet og plukket ikke opp motspillerne, konkluderte TV 2-ekspert Gulbrandsen.

Etter Belgias 2-0-scoring samlet de norske spillerne seg for å slå tilbake, men maktet ikke å få inn reduseringsmålet. Belgia slo Norge fortjent 2-0.

Slik startet lagene:

Norges lag: Hjelmseth - Moe Wold, Holstad Berge, Thorisdottir, Thorsnes - Schjelderup, Mjelde, Andrine Hegerberg, Minde - Graham Hansen, Ada Hegerberg.

Belgia: Odeurs - Deloose, Zeler, Jaques, Coutereels - Philtjens, De Caigny, Onzia, Van Gorp - Cayman, Wullaert.