TIL SANDEFJORD? Diego Forlán er aktell for norsk klubb. Foto: Matilde Campodonico
TIL SANDEFJORD? Diego Forlán er aktell for norsk klubb. Foto: Matilde Campodonico

Diego Forlán i samtaler med Sandefjord: – Hva motiverer Forlán til å komme til norsk fotball?

Den tidligere Manchester United- og Atletico Madrid-spissen Diego Forlán (38) er aktuell for spill i Sandefjord i Eliteserien i høst

Det får NTB bekreftet.

Sandefjord er på jakt etter spillerforsterkninger. Vestfoldingene har allerede hentet nederlenderen Crescendo van Berkel, men det blir garantert langt mer oppmerksomhet dersom SF klarer å lande den uruguayanske scoringslegenden Forlán.

Det er Schalkes tidligere fotballspeider, Terje Liverød, som er mannen bak initiativet.

– Jeg kan bekrefte at det jobbes med å få Forlán til Sandefjord. Selv om han er 38 år, er han den mest profesjonelle spilleren jeg har vært i nærheten av. Han er fullblods proff. Han kan selvfølgelig tilføre laget noe, selv om han ikke har spilt på seks måneder. Han er fortsatt topptrent, vil bli et stort trekkplaster og kan tilføre spillergruppen, byen og regionen et helt annet perspektiv enn noen andre spillere kan, sier Liverød til NTB.

Forlán spilte i sin tid for store klubber som Independiente, Manchester United, Villarreal, Atlético Madrid og Inter. I 2015/16 ble han seriemester med Penarol. Han spilte sist i Mumbai City i India.

Etter VM i 2010 ble Forlán kåret til mesterskapets beste spiller, foran stjerner som Wesley Sneijder og David Villa. Tidligere har stjerner som Maradona, Messi, Ronaldo og Romario fått den samme utmerkelsen.

– Jeg kjenner Diego fra tidligere, og han bekreftet for meg i helgen at han er åpen for å spille for Sandefjord i høst. Han fulgte søndagens kamp mot Tromsø på nettet. Sjansen for at vi får det til er ikke veldig stor, men sjansen er der. Men det er snakk om mye penger, slik at vi må være realistiske, påpeker 61-åringen.

TV 2-ekspert: – Sandefjord må få svar på flere spørsmål før en avtale
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Sandefjord bør få svar på en rekke spørsmål før klubben eventuelt velger å signere Forlán.

– Jeg forstår at det er Terje Liverød her som har god kontakt med Forlán. Dette blir jo fort et spørsmål om økonomi, og så må Sandefjord få svar på om Forlán er i noenlunde nærheten av det han var tidligere i karrieren, eller om han er ferdig som fotballspiller, poengterer Mathisen overfor TV 2 Sporten.

Før han slår fast:

– Jeg har til gode å huske mange andre stjerner som har kommet til Norge på tampen av karrieren og vært mye bedre enn før.

Dersom Forlán viser seg å være i god form, tror imidlertid Mathisen at den tidligere Manchester United-stjernen kan styrke Sandefjord.

– Dersom han er i brukbar form så har jo Forlán masse kvaliteter som kan styrke Sandefjord. Men om han ikke er i god nok fysisk form så er det ikke bare å komme til Eliteserien å briljere. Om han signerer for Sandefjord så vil vi jo selvsagt ta ham i mot med begge hender, for han er en stor profil og har hatt en eventyrlig karriere. Hvis han er i en viss forfatning, så kan han nok bidra for Sandefjord. Trener Lars Bohinen vil nok sjekke nøye formen Forlán er i før angriperen eventuelt får kontrakt, konkluderer eksperten.

Mathisen stiller samtidig spørsmålstegn ved om Forlán er motivert nok til å spille for en klubb i Norge.

– Det handler nok ikke om penger, for Forlán har nok tjent mer enn nok i løpet av sin karriere slik at han har lagt penger til side. Samtidig er Sandefjord flott om sommeren, men trist i oktober og november. Derfor er jeg litt undrende til hva som eventuelt skulle motivere Forlán til å komme til Sandefjord, påpeker han.

Bohinen må si ja
Terje Liverød, som er fra Sandefjord, er i konstruktiv dialog med Sandefjord-ledelsen om et samarbeid, slik NTB skrev tidligere i sommer.

– Forutsetningen for en Forlán-avtale er at klubben og ikke minst trener Lars Bohinen går for det. Lars har det endelige ordet som sportslig ansvarlig. Jeg kan bare komme med innspill, påpeker den mangeårige fotballrådgiveren.

Etter hva NTB forstår er den tidligere Schalke-spilleren Carlos Grossmüller (34) på det nærmeste klar for Sandefjord.

– Vi har fått landet en klassespiller, som i utgangspunktet holder et høyere nivå enn alle spillerne selv i Rosenborg. Dermed er det ikke sagt at han leverer fra dag én i et annet land, langt vekk fra hjemlandet. Men jeg vil ikke bekrefte noe navn. Dette må klubben og Bohinen kommentere. Publikasjon av spillere som SF har landet, må skje fra Sandefjord Fotball, men jeg kan bekrefte at det er på plass, i realiteten, en meget bra spiller, sier Liverød.

Bekrefter spillerjakt
Grossmüller var arkitekten bak to av Schalkes mål i 3-1-seieren mot Rosenborg i Champions League i 2007.

– Det jobbes med tre forsterkninger, én i forsvar, én på midten og én i angrep. Vi har hentet en hollender i forsvar og har to igjen, men jeg vil ikke si noe om navn før ting er i boks, sier Gunnar Bjønnes, leder i Sandefjord Fotball AS til NTB.

– Stallen vår er tynnere enn topplagene. En tynn stall gjør deg sårbar utover høsten med suspensjoner og skader.

– Ser dere i Norge eller utlandet?

– Begge deler, men det er ikke lett å finne spillere i Norge. Mange av dem som er ledige sitter på benken. Og der har vi egne folk fra før. Det må være folk som hever laget, sier Bjønnes.

Sandefjord ligger på 11.-plass i Eliteserien etter 17 runder.