BAYERN-SPILLER: James Rodriguez flytter til Tyskland. 
BAYERN-SPILLER: James Rodriguez flytter til Tyskland.  Foto: Sergio Camacho

Går til Bayern München på to år langt lån

James Rodriguez leies ut fra Real Madrid til Bayern München. Det bekrefter klubbene tirsdag.

Colombianske James Rodriguez (25) er klar for Bayern. Det melder den tyske giganten på Twitter tirsdag formiddag.

Midtbanespilleren har vært koblet til en rekke storklubber i sommer, men overgangen til Bayern München kommer likevel som en stor overraskelse.

Real Madrid bekrefter avtalen på sine hjemmesider. De skriver også at Bayern har opsjon på å kjøpe spilleren når leieavtalen går ut 30. juni 2019.

Klubbene har ennå ikke gått ut med noen overgangssum, men ifølge Bild-journalisten Christian Falk må Bayern betale Real Madrid snaue 50 millioner kroner per år, og tyskerne skal ha muligheten til å hente James for rundt 330 millioner kroner ved leieavtalens slutt.

– Ancelottis største ønske

klubbens hjemmesider skriver Bayern at James vil signere så fort han har bestått den obligatoriske legesjekken.

– Vi er strålende fornøyd med å få i havn denne overgangen. Å hente James Rodriguez var Carlo Ancelottis største ønske etter deres suksessfulle tid sammen i Real Madrid, sier Bayern Münchens styreformann, Karl-Heinz Rummenigge.

– James er en veldig allsidig spiller. Han er en målscorer, han spiller andre gode, og på toppen av det, er han meget god på dødball. Det er ikke tvil om at denne overgangen styrker kvaliteten på laget vårt, fortsetter den tidligere storspilleren Rummenigge til klubbens hjemmeside.

Colombianske James Rodriguez ble toppscorer i VM 2014 med sine 6 mål. Det bidro til at Real Madrid åpnet sjekkheftet og hentet ham fra Ligue 1 og Monaco. På tre år har James vunnet Mesterligaen to ganger og La Liga én gang med Real Madrid, men han har slitt med manglende tillit under trener Zinedine Zidane. Han gjenforenes nå med Carlo Ancelotti som i sin tid hentet ham til Real.