LSK-spiller villig til å droppe norsk statsborgerskap

Aleksander Melgalvis imponerer for Lillestrøm. Nå følges han av den latviske landslagsledelsen.

Nok en Eliteserie-runde herjet Aleksander Melgalvis på høyrekanten til Lillestrøm - denne gangen i 3-3-kampen mot Sarpsborg 08 på bortebane.

27-åringen noterte seg for to målgivende og scoring fra straffemerket i Østfold, og sikret dermed at ett poeng ble med i bagasjen til Åråsen.

Viktig bidragsyter

Det er tredje gang denne sesongen at Melgalvis sikrer poeng i sluttminuttene for LSK.

Uten prestasjonene hans mot Sandefjord, Viking og Sarpsborg, hadde fugla vært fem poeng fattigere.

En kjapp titt på den jevne tabellen viser at Melgalvis & co dermed hadde ligget på kvalifiseringsplass i stedet for dagens 10. plass med 21 poeng.

– Jeg hadde håpet at det skulle gå bra og at jeg skulle levere litt. Det har jeg gjort etter at jeg kom inn igjen på laget og ble flyttet opp som kant. Da har det gått veldig bra, både for laget og min egen del. Det er artig, sier han til TV 2.

Latvias fotballforbund følger med

Det legges også merke til utenfor landegrensene. Til TV 2 bekrefter det latviske fotballforbundet at de følger med på Melgalvis, som hadde en latvisk bestefar og dermed i teorien kan spille for Latvias landslag.

– Det er smigrende hvis det er interessert i meg. Det er ikke noe jeg har forventet, så det vil jeg ta som en utfordring hvis muligheten til å være med og vise meg frem skulle dukke opp, sier 27-åringen.

– Å ha muligheten til å spille på et landslag og spille mot andre storlag i eventuelle kvalifiseringer måtte jeg ha vurdert sterkt.

– Er du villig til å si opp ditt norske statsborgerskap for å bli latvier?

– Det var det, da. Jeg vil jo alltid være norsk uansett. Men hvis de hadde vist nok interesse og jeg kunne vært fast inventar i troppen, vil jeg nok sikkert ha gjort det.

Etter flere års spill i 2. divisjon og OBOS-ligaen i henholdsvis Brumunddal, Kongsvinger og Strømmen, ble Melgalvis hentet til LSK før årets sesong. 27 år gammel kom altså debuten i Eliteserien.

– Det var litt spesielt før åpningskampen mot Sandefjord. Jeg nyter hvert sekund. Det er moro med bra rammer rundt alle kampene med mye folk, det er stor forskjell fra OBOS-ligaen, sier Melgalvis.

Og dersom du er en av dem som har sett Lillestrøms kamper, har du fått servert tre målgivende pasninger og to scoringer fra høyrekanten på de fire siste rundene.