Kittel tok sin fjerde etappeseier i overlegen stil

Alexander Kristoff maktet ikke å matche den tyske spurtkongen og endte på femteplass. – Vet ikke hva som gikk galt, sier Katusha-rytteren.

Alexander Kristoff lå bra an på oppløpet etter en god jobb fra Katusha-laget, men på de siste meterne var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. Marcel Kittel parkerte konkurrentene og var fullstendig overlegen da han strakk armene i været for sin fjerde etappeseier i årets ritt.

– Vet ikke hva som gikk galt
Kristoff endte til slutt på femteplass, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer ti.

– Jeg følte meg pigg og hadde tro på det. Jeg er overrasket over at jeg havnet så langt nede, sier Kristoff til TV 2.

– Vi kjørte egentlig veldig bra. Problemet var at Roelandts kjørte litt for fort inn i svingen og holdt på å krasje. Derfor måtte vi bremse, og jeg frykter de bak kom ut på oppløpet med litt større fart.

Igjen hadde Kristoff mange lagkamerater til å hjelpe seg før avslutningen, og planen ble utført som den skulle da han ble levert i tredjeposisjon på oppløpet.

– Jeg vet ikke helt hva som gikk galt. Jeg følte meg egentlig bra også. Alt må klaffe her tydeligvis, og det gjorde det ikke. Jeg syns laget egentlig kjørte veldig bra. Det fungerte fint med meg og Marco (Haller) på slutten. Han fikk meg i en perfekt posisjon. Det var bare for meg å starte, men de andre kom så fort bakfra, at jeg ikke hadde sjanse. Jeg følte at jeg utlignet farten, men da var det for sent, sier Kristoff.

– Hva skal til for å slå Kittel?

– Du må spørre Edvald, han klarte det jo nesten. Jeg var litt lengre unna. I dag var Kittel ganske overlegen. Han er et råskinn. Han er den beste for øyeblikket.

– Lyst på revansj
For Boasson Hagen ble det er langt mer rotete opptrekk en det som bragte han til andreplass i millimeterduellen med Kittel på fredagens etappe.

– Det ble veldig hektisk på slutten. Vi hadde som mål å komme inn blant de første gjennom svingen, men det ble vanskelig å komme seg frem. De på laget gjorde en kjempegod jobb for å få meg frem, men det ble for tøft på slutten, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg skulle gjerne vært lenger opp, men jeg er ikke favoritt på flate spurter som den i dag. Jeg fikk det til bra siste, og jeg har absolutt lyst på revansj.

– Verdens raskeste på to hjul
Triumfen i Bergerac fører Kittel opp på 13 etappeseirer totalt i Tour de France, samtidig som han festet et enda fastere grep om poengtrøyen. For de to nærmeste utfordrerne i kampen om den grønne trøyen feilet. André Greipel endte på ellevteplass, mens Michael Matthews spurtet inn til 13. plass.

– Det føles nesten surrealistisk at jeg vunnet fire etapper på ti dager. Laget jobbet utrolig hardt for det igjen i dag. Julien Vermote var igjen "outstanding". Det er bare fanatisk å oppleve, sier Kittel til TV 2.

– I årets Tour er jeg trolig i mitt livs form. Alt har kommet på plass med et godt lag og god støtte som har gjort det mulig.

For øyeblikket er Kittel helt uslåelig. Kun et uhell kan hindre tyskeren fra å vinne enda mer, mener Dag Otto Lauritzen.

– Han er uten tvil verdens raskeste mann på to hjul. Han er flink til å "time" det og parkerer de andre. Han kommer aldri med noen unnskyldninger, for han kommer som en rakett. Han trener ikke et tog heller, sier Lauritzen.

– Akselerasjonen og topphastigheten gjør at laget og han må feile for at man skal kunne slå han.