Porte fra sykesengen: – Jeg var heldig!

Richie Porte uttaler seg for første gang etter skrekk-velten søndag.

Se den grusomme velten i videovinduet øverst

Brudd i kragebeinet og bekkenet var fasiten etter den svært stygge krasjen på søndagens fjelletappe. Richie Porte veltet i den siste utforkjøringen før mål og måtte bryte rittet.

– Det er det verste jeg har sett! Helt forferdelig, Porte var i ferd med å gjøre en strålende etappe, kommenterte TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

I en video lagt ut på Twitter av BMC, uttaler Porte seg for første gang etter skrekk-velten.

– Jeg har store smerter, men jeg har sett velten på TV, og jeg kan konstatere at jeg har vært heldig, sier Porte fra sykesengen i Chambéry.

Australieren har ingen problemer med å huske hvorfor han veltet.

– Jeg husker at jeg kom mot en sving, og det var ikke slik at jeg kjørte for fort eller noe sånt, men jeg husker at bakhjulet låste seg og det var det egentlig. I neste øyeblikk var jeg på vei mot gresset på siden av veien.

Porte bekrefter at han var ved bevissthet under hele episoden, og han takker rittlegene og legene ved sykehuset for pleien de har gitt ham.

– Samtidig vil jeg også takke for all den støtten jeg har fått på sosiale medier. Det er gode og dårlige sider ved sosiale medier, men det har vært overveldende den omtanken folk har vist. Jeg kan ikke takke dem nok, sier 32-åringen.

Nå går han mot et langt avbrekk uten sykkelritt.

– Jeg tror ikke at jeg vil være tilbake på sykkelen på en god stund. Laget har heldigvis sagt at jeg skal ta den tiden jeg trenger. Jeg håper å være tilbake i BMC-trøyen mot slutten av året, sier Porte.

Porte var langt i fra det eneste offeret på søndagens etappe. Skys Geraint Thomas var en av stjernene som måtte bryte etter en velt, og mandag ble det klart at også Rafal Majka må stå av Touren etter skadene han pådro seg i en velt søndag.