– Det hadde vært en idé å klone Maren Mjelde

Spørsmålet landslagssjef Martin Sjögren må finne svar på er om Maren Mjelde skal brukes i forsvar eller på midtbanen.

Når EM sparkes i gang mot vertsnasjon Nederland på søndag, stiller 27-åringen tryggere, roligere og bedre enn noengang. Våren i Chelsea har gjort underverker.

Se reportasje øverst

– Jeg føler jeg er mye mer forberedt både fysisk og fotballmessig. I Chelsea har jeg en så sykt bra hverdag. Det gjør at jeg aldri har hatt et så stabilt nivå på landslaget som dette året her. Har aldri følt meg så fresh, sier hun til TV 2.

Landslagskapteinen kan spille både forsvar og midtbane. På mandagens trening ble hun drillet som midtstopper.

– Det var vel som ventet det. Jeg synes det hadde vært kjekt å få være en del av midtbanen, men jeg har tenkt at jeg mest sannsynlig blir stopper. Det er den plassen jeg har spilt i hele år så det er der jeg er mest sikker, sier Mjelde.

– Jeg er overbevist om at vi kommer til å få se henne i begge posisjoner i mesterskapet derfor drilles hun både på midtbane og stopperplass, sier landslagssjef Martin Sjögren.

– Føles det sikrest å bruke henne defensivt?

– Det vet jeg ikke. Jeg synes vi skal være bra både offensivt og defensivt. Prioritere ikke det ene over det andre.

– Kunne det vært en ide å klone Mjelde, ha en på midten og en bak?

– Ja, absolutt, det hadde ikke vært feil, men vi har bare én så vi får benytte den Maren vi har, ler Sjögren.

Norge møter Frankrike til treningskamp tirsdag kveld. Søndag åpner de VM mot Nederland. Mesterskapet sendes på NRK og TV 2.

Mjelde er blitt flyttet rundt på banen for Chelsea denne våren.

– Jeg ble hentet til Chelsea som midtbanespiller. På grunn av mange skader på laget ble jeg først sweeper, så høyre stopper, så tilbake til sweeper, og i det siste har jeg spilt midtbane igjen.

– Skal ikke legge skjul på at det er midtbane jeg har lyst å spille, men nå har det gått så bra på landslaget som midtstopper. Hvis det er det beste for laget så går det bra det og.