TO KAPTEINER: I utgangspunktet skal både Jakob Fuglsang og Fabio Aru være sidestile kapteiner i Astana.
TO KAPTEINER: I utgangspunktet skal både Jakob Fuglsang og Fabio Aru være sidestile kapteiner i Astana. Foto: Philippe Lopez

Fuglsang ble kjørt inn av egen lagkamerat: – Jeg vet ikke hvorfor han gjorde det

Danske Jakob Fuglsang stiller seg undrende til at lagkameraten Fabio Aru valgte å rykke mens han selv lå foran feltet.

Astana var et av få lag som kom seg gjennom søndagens svært dramatiske Tour de France-etappe, uten å miste verken ryttere eller tid i sammendraget for sine kapteiner.

Men etappen forløp seg likevel ikke uten dramatikk. Lagets italienske stjerne, Fabio Aru, fikk ramsalt kritikk fra Simon Yates etter etappen for å ha rykket fra feltet idet Chris Froome fikk problemer med sykkelen.

Nå kommer også Arus danske lagkamerat, Jakob Fuglsang, med en liten stikker til italieneren for noe som skjedde senere i etappen.

Dansken stiller seg undrende til at Aru rykket mens han selv lå foran feltet. Fuglsang angrep favorittene opp det siste fjellet, Mont du Chat, og hadde på det meste rundt halvminuttet ned til Froome og resten av sammenlagtkanonene. Likevel valgte Fabio Aru å rykke, og bidro dermed til at Fuglsang ble kjørt inn før toppen.

– Det må dere spørre Fabio om hva hans tanke med det var. Jeg skulle selvfølgelig heller sett at han holdt seg i ro slik at jeg kanskje hadde kommet over toppen med mer tid. Man vet aldri hva som ville skjedd om han ikke hadde gjort det, sier Fuglsang til TV 2.

Fuglsang og Aru kom inn sammen med sammenlagtleder Froome og fikk tatt viktige sekunder på konkurrenter som Nairo Quintana, Dan Martin og Alberto Contador.

– Alt i alt var det en god dag for oss. Det kan vi først og fremst glede oss over.

– Han så ikke at Froome hadde problemer

Overfor TV 2 forsvarer dansken lagkameraten Aru fra beskyldningene om at italieneren skal ha kjent til at Froome hadde problemer med sykkelen, før han valgte å rykke.

– Som Fabio selv sier: Han så ikke at Froome hadde problemer, og i kampens hete hadde han allerede tatt en avgjørelse om å angripe. Da er det selvfølgelig vanskelig å stoppe, men da han fikk beskjed over radioen at Froome hadde tekniske problemer, stoppet han. Han er enig i at man ikke skal gjøre slikt. Om han hadde gjort det selv om han visste at Froome hadde trøbbel, er det ikke ok.

Astana ligger godt posisjonert i sammendraget idet Touren går inn i sin andre uke. Fabio Aru ligger på andreplass, kun 18 sekunder bak lederen Chris Froome, mens Jakob Fuglsang ligger på en flott femteplass, 1:37 bak.

Froome og Team Sky har vist få svakhetstegn så langt, men dansken mener likevel at Sky er svekket fra tidligere år.

– Team Sky ser ikke like sterke ut i år som tidligere. At Geraint Thomas er ute er et kjempestort tap for laget. Jeg tror vi har gode muligheter til å prøve på noe, sier han til TV 2.