Everton har brukt om lag én milliard kroner på nye spillere så langt denne sommeren. Jordan Pickford, Davy Klaassen, Henry Onyekuru, Sandro Ramírez, Michael Keane og Wayne Rooney har ankommet Goodison Park.

Pickford var klubbens dyreste kjøp noensinne. Michael Keane kan bli det, mens det ryktes om nye storkjøp på vei.

– Jeg synes det er gøy at Ronald Koeman får muligheten til å satse. Han gjorde det bra i Southampton, men det er en selgende klubb. I sin første sesong i Everton viste Koeman at han har noe å fare med, og nå viser Everton tydelig at de vil ta opp kampen om topp seks, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

– Jeg har sansen for Koeman som manager og lederskikkelse. Det er noe eget med Goodison Park og trøkket som er den. Du får en god, gammeldags følelse av å være der. Det er som å komme 15-20 år tilbake i tid. Den engelske kulturen sitter i veggene, fortsetter han.

– Det blir vanskelig
Forrige sesong endte Everton på sjuendeplass, åtte poeng bak Manchester United på plassen foran og hele 15 poeng opp til byrival Liverpool på Mesterliga-plass.

– Det sier seg selv at det blir veldig vanskelig å slå seg inn i topp seks. Det er ikke gitt at de klarer det, selv om de bruker mye penger, men nå har de gjort noen gode signeringer. Vi skal ikke lenger tilbake enn ett år, der alle topplagene underpresterte og Leicester vant ligaen. Sånn sett kan Everton blande seg inn om ett eller flere lag underpresterer, mener Myhre.

– Så lenge topp seks-lagene gjør det som forventet, så blir det veldig, veldig vanskelig å slå seg inn der, men skulle noen underprestere og Everton ha en god sesong, er avstanden innhentet til noen av lagene. Men å komme seg på topp fire må tre av ses lag mislykkes, så det sier seg selv at det blir vanskelig, legger han til.

Se oversikten over sommerens treningskamper på TV 2.

– Trengte ny keeper
Premier League-eksperten trekker frem Idrissa Gueye og Morgan Schneiderlin som gode kjøp under Ronald Koemans ledelse, og han tror sommerens nysigneringer kan føye seg i rekken når sesongen er i gang.

– Michael Keane hadde en god sesong sist, men nå kommer han til en klubb som spiller annerledes. Det blir veldig spennende å se hvordan han takler det. Pickford er jeg spent på. Han er en god keeper, men jeg mener han fortsatt må bevise mye for han kan rangeres oppe med de beste. Samtidig skjønner jeg godt at de kjøpte ny målvakt, for keeperplassen har vært en akilleshæl for Everton i flere sesonger, sier Myhre.

– Klaassen blir spennende å se i en ny liga. Det er en spiller Koeman kjenner godt, men det er en ny liga og en ny kultur å tilpasse seg.

Wayne Rooney er også tilbake i blått etter 13 år i Manchester United.

– Spørsmålet er om Rooney har den nødvendige sulten til å gå inn og geve Everton. Det hadde vært en herlig historie om han hadde det, men det er masse spørsmål om sulten og drivkraften, Har han det, er han en god nok fotballspiller, mener Myhre.

– Samhandlingen har vært for dårlig
Mens Everton-fansen kan juble for den ene storsigneringen etter den andre, er det bare et spørsmål om tid før toppscorer Romelu Lukaku forlater Merseyside-klubben og fullfører overgangen til Manchester United.

– Everton har slitt med å ha flere som scorer mål. Jeg sa forrige sesong at det viktigste for Everton i sommer var å beholde Lukaku, men det har vist seg å være umulig. Å erstatte målene Lukaku scorer blir den største utfordringen. De målene på fordeles på flere og ikke bare én, sier Myhre, og fortsetter:

– Det har ikke vært noe tydelig strukturert angrepsspill i Everton. Det har vært litt for mange individuelle som har spilt for seg selv og samhandlingen har vært for dårlig. Det må forbedres om de skal erstatter Lukaku.

Everton skal ikke være ferdig med sommerhandelen, for ryktene vil ha det til at Swansea-spiller Gylfi Sigurdsson er nestemann på listen.

– Hvis de skulle få Sigurdsson, vil det være et meget, meget godt kjøp. Han er en av mine favorittspillere, og jeg tror han ville passet inn i måten Koeman ønsker å spille på, sier Petter Myhre.

Ifølge BBC har Swansea avslått et 450-millionersbud fra Leicester på Sigurdsson. Waliserne ønsker 570 millioner kroner for Sigurdsson.

Henry Onyekuru ble lånt umiddelbart tilbake til Anderlecht. Ungguttene Tyias Browning og Brendan Galloway er begge på utlån i Sunderland, mens Barcelona har brukt tilbakekjøpsklausulen og hentet tilbake Gerard Deulofeu. Tom Cleverley har også gjort sin overgang til Watford permanent.

En som har liten tro på at Everton skal blande seg inn i kampen om Mesterliga-plass er Liverpool-legenden og Sky-ekspert Jamie Carragher. Forrige uke la han ut dette bildet av en Ibiza-ferierende Jürgen Klopp med klar melding om at ingen av Evertons kjøp ville vært i Liverpools ellever:

When the blues sign 4/5 players, but none of them would make the Liverpool team!

Et innlegg delt av Jamie Carragher (@23_carra)