Viking brukte ett minutt på å rote bort seieren

– Ikke imponerende keeperspill, mener TV 2s ekspert.

Viking hadde ledelsen i nesten ett minutt mot Sogndal da lagene spilte 1–1 på Viking stadion søndag.

Viking, i desperat poengnød, tok initiativet i kampen, men slet med å skape de store sjansene innledningsvis. Først etter 20 minutter kom det som minnet om en sjanse på Viking stadion.

Vikings Samuel Adegbenro forsøkte en avslutningen som gikk rett i en motspiller og tilbake. Nigerianeren klemte til på volley, men ballen forsvant høyt over mål.

Corner-mål
Etter en halv times spill hadde Sogndal kjempet seg inn i kampen og hadde tatt over initiativet. Viking hadde en periode mer en nok med å forsvare seg, men verken Gilbert Koomson eller Martin Ramsland omsatte Sogndals store sjanser til mål.

Etter 45 minutters spill gikk lagene til pause uten at noen av lagene hadde funnet veien til nettmaskene.

Annen omgang startet som den første, Viking tok tak i kampen. Omgangen var et lite gjesp før det 66. minuttet. Rasmus Martinsens skulder var sist innom ballen etter en corner fra Andrè Danielsen. Hjemmepublikumet jublet nesten ett minutt før det ble musestille.

– Ikke veldig imponerende
En lang ball fra Sogndals keeper, Mathias Dyngeland, ble stusset inn i feltet. Vikings keeper Iven Austbø kom ut for å fange ballen, men Martin Ramslands tå pirket ballen forbi den utrusende keeperen. Deretter var det en enkel sak for Ramsland å sette ballen i mål fra kort hold.

– Ikke veldig imponerende forsvarsspill av Viking, og ikke veldig imponerende keeperspill av Iven Austbø, som der bare går ut og tar litt borti ballen med hånden sin. Merkelig keeperspill. At han der ikke er mye tøffere og tar ballen med begge hendene. Han er bare borte og pirker i den. Martin Ramsland vil mer og fighter inn den ballen, konkluderer TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Puslete keeperspill av Austbø, en mann som har vært i klubben i hundre år. Han må jo vite hva som kreves i denne situasjonen, fortsetter Mathisen.

Viking har hatt en lei tendens til å rote bort poengene mot slutten av kampene i årets eliteserie. Da ti minutter gjensto så det ut som gutta fra saftbygda var fornøyde med ett poeng, mens Viking var lå høyt og presset på for å få ett mål til.

Med fem minutter igjen av ordinær tid satte Viking innpå Robin Shroot. Han har ikke fått prøvd seg mye på Viking stadion i år, så lite at speakeren presenteret han som Roar Shroot over høyttaleranlegget.

Vikings var nær ved å få med seg alle poengene da Zymer Bytyqi tråklet seg inn i gjestenes sekstenmeter. Fra kort hold brente han av et skudd som Mathias Dyngeland fikk slått ut til corner. Viking fortsatte å presse, Sogndal sparket unna og kampen endte 1–1.

Sogndal har ikke tatt med seg full pott fra Stavanger siden 1982. 17 ganger hadde gutta fra forsøkt seg siden den gang. Heller ikke på forsøk nummer 18 ble det tre poeng.

Med poengdeling ligger Viking sist på tabellen med 10 poeng, mens Sogndal ligger på ellevte med 20.