Her er årets topp- og flopplag i Eliteserien

TV 2s fotballekspert har tatt ut spillerne som har imponert mest, i tillegg til de som ikke har gjort det så bra.

Tidligere Start-midtstopper Jesper Mathisen har plukket ut de han mener har gjort det best så langt denne sesongen.

– Det er en sterk ellever, som er preget av lagene som har gjort det bra. Jeg hadde litt problem med å finne en venstreback som har imponert, og da endte jeg opp med en hypermoderne trebackslinje. Det var tøff kamp om plassene på midten, sier Mathisen.

TV 2-eksperten er ikke tvil om hvem av de elleve som har begeistret ham mest.

– Björn Bergmann Sigurdarson har alltid vært en spiller med et ekstremt høyt toppnivå. Han har slitt med skader og ikke fått det helt til utenfor Skandinavia. Nå er han enormt god. Headingen mot AaFK ser lett ut, men er så vanskelig. Han er jo den spilleren som virkelig er morsom å se på om dagen. Alle spillerne har levert en god første halvdel, og mange får vi trolig se på årets lag også etter sesongen. Sarr, Trondsen, Zahid, Bergmann Sigurdarson og Ohi er spillere som fort kan forsvinne, mener han.

Sørlendingen har også tatt ut en ellever med spillerne han synes har skuffet mest i forhold til forventningene. Der befinner blant annet toppseriens dyreste spiller seg.

Se årets flopplag nederest i artikkelen!

Slik ser topplaget ut:

Piotr Leciejewski (32)
Har vært Eliteseriens beste keeper sammen med André Hansen. Det var veldig jevnt mellom de to. Mens RBK har slitt spillemessig denne sesongen, har André Hansen og Tore Reginiussen vært de to viktigste brikkene for at de har vært veldig solide defensivt. Brann er det laget som har sluppet inn færrest mål, og den polske kjempen med sin enorme vinnervilje skal ha mye av æren for det.

Vito Wormgoor (28)
Var god for Aalesund i fjor, og har vært enda bedre for Brann i år. Sammen med Acosta utgjør han det beste stopperparet i Eliteserien, og alle spisser som møter Brann vet at det kommer til å gjøre vondt... Jeg kunne hatt inne flere fra Brann i denne backrekka, og Nouri og Acosta var veldig nære. Mine to gamle lagkamerater har vært strålende siden de ble hentet til Bergen.

Tore Reginiussen (31)
Skal ha mye av æren for at Rosenborg topper Eliteserien. For mens Kåre Ingebrigtsen og co har slitt med sitt angrepsspill, har de vært veldig solide defensivt. Stopperkjempen fra Finnmark var også god mot Tsjekkia den halvtimen han fikk før han måtte ut med skade 10. juni. Er garantert i startoppstillingen til Lagerbäck mot Aserbajdsjan i september så lenge han er frisk.

Sigurd Rosted (22)
Ble hentet inn til landskampen mot Sverige tidligere i år da Norge fikk et par forfall, men fikk ikke sin debut for Lagerbäck. Det synes jeg han hadde fortjent, for han har vært strålende i 2017. En moderne stoppertype som er god både offensivt og defensivt. Tre scoringer er også imponerende.

Fredrik Haugen (25)
Jeg har aldri sett Fredrik Haugen så stabil og god i Eliteserien før. Tre mål og sju målgivende er meget imponerende, og i tillegg har han blitt bedre defensivt. Med Lars Arne Nilsen har Brann fått et enormt solid kollektiv, og med Haugen har de også den kreative spilleren dette laget trenger. Haugen har en helt fantastisk høyrefot, og dødballene hans er ekstremt viktige for laget. Høyresiden til Brann med Nouri, Haugen og Braaten har rett og slett vært meget god denne sesongen (det var den i 2016 også). Mange ville nok hatt med både Nouri og Braaten på dette laget, men de må nøye seg med en plass på benken.

Babacar Sarr (26)
Er satt opp som midtbanespiller på mitt lag, men har vært veldig god som midtstopper for Molde den siste tiden. Senegaleseren er en av de viktigste grunnene til at Molde er tilbake i toppen. Han har en enorm fysikk og spiller helt på grensen. Kan gjøre merkelige ting med ballen, men har stort sett enorm ro i spillet sitt og en god venstrefot. Så lenge han spiller som han har gjort i det siste, blir han ikke lenge i Molde...

Anders Trondsen (22)
Sarpsborg har spilt fantastisk fotball denne sesongen, og Trondsen har vært en av hovedgrunnene til det. Spilt første halvdel av våren som kant, mens han har spilt sentral midtbane andre halvdel. Var kanskje enda mer produserende som kant, men som sentral midtbane dikterer han tempo i kampene, noe blant annet Vålerenga fikk erfare da han lekte seg med de som Ronny Deila hadde plukket ut på sin sentrale midtbane. Det har vært bud på Trondsen, og jeg blir ikke overrasket om han blir solgt i sommer. Fikk også sin Ullevaal-debut med flagget på brystet mot Sverige i juni, og der var han også god.

Daniel Braaten (35)
Har vært Branns beste spiller denne sesongen. For en maskin 35-åringen er! Tidligere i karrieren var det alltid snakk om Braaten sin av-og-på knapp. I år har den knappen vært på i samtlige kamper. For en løpskraft, for en fysikk, og i tillegg har han begynt å levere godt med målpoeng. I fjor var han også meget god da Brann tok sølv, men da ble det kun to målpoeng. Den jobben han gjør for kollektivet er fortsatt det som imponerer meg mest, men han leverer også fantastiske enkeltmannsprestasjoner i kamp etter kamp. Ghayas Zahid var inne på laget helt til siste sekund, men blir plassert på benken grunnet en meget sterk midtbane her.

Ohi Omoijuanfo (23)
I fjor fikk ikke Ohi vist det han viste for Jerv i OBOS-ligaen, men i år har han virkelig tatt nye steg som spiller. Ti mål og debut på landslaget etter halvspilt sesong er meget imponerende, og det var ikke mange som hadde sett for seg dette før sesongen! Jeg trodde Stabæk skulle slite denne sesongen, men takket være Ohi har de et godt utgangspunkt før de siste 15 kampene. Stabæk og Inge André Olsen har vært flinke til å selge spillere, og det jobbes garantert med å få solgt Ohi selv om han nylig forlenget kontrakten.

Björn Bergmann Sigurdarson (26)
Den beste spilleren i Eliteserien har vært helt fantastisk denne sesongen for Molde. Endelig er han stabil på sitt høyeste nivå, og da er det ingen midtstoppere som gleder seg til å møte han. Jeg tror han blir årets toppscorer i Eliteserien (så lenge han ikke blir solgt i sommer). En spiss som har det meste, og om han fortsetter å levere på dette nivået spiller han snart i en større klubb. Ole Gunnar Solskjær har uttalt at han ikke ville byttet Sigurdarson mot noen andre i Eliteserien, og det er jeg helt enig i.

Matthías Vilhjálmsson
Har bare startet sju kamper. Kun tre av de som spiss. Er også toppscorer i cupen med sju mål. Bendtner ble hentet til Trondheim for å være den spissen som skulle erstatte Gytkjær, men det er ingen tvil om at Vilhjálmsson har levert på et mye høyere nivå denne sesongen. Han er enormt lojal, flink til å gjøre de rundt seg bedre, og så er han en spiller som samler godt med målpoeng! Seks mål og tre målgivende er derfor meget imponerende fra den hardtarbeidende islendingen. I ferd med å bli en skikkelig publikumsfavoritt på Lerkendal!

Formasjon (3-4-3):

Leciejewski

Reginiussen, Wormgoor, Rosted

Braaten, Haugen, Sarr, Trondsen

Ohi, Vilhjalmsson, Sigurdarsson

Benk: Hansen, Nouri, Acosta, Seck, Mathew, Kassi, Hestad, Zahid.

Flopplaget:

Iven Austbø (32)
Har gjort en del feil og gjør en del rare ting hver eneste kamp. Ikke veldig svak, men kostbare feil ødelegger mye. Har blant annet prestert å uttale at Viking er for gode til å rykke ned, men det er de selvfølgelig ikke.

Jakob Glesnes (23)
Strømsgodset hentet feil stopper fra Sarpsborg da de hentet Glesnes. De skulle hentet Sigurd Rosted. Ble valgt som kaptein av Skullerud i vinter, men har ikke sett ut som noe kaptein eller ledertype denne sesongen.

Karol Mets (24)
Jeg var rimelig sikker på at Mets skulle ta steget videre i sommer, men han har vært veldig skuffende i Viking-forsvaret. I et urutinert midtforsvar var det han som måtte være lederen, men det har han ikke vært, og det spørs om den estiske landslagsspilleren er like interessant for andre klubber nå.

Lars-Christopher Vilsvik (28)
Han har alltid vært variabel defensivt, men på sitt beste er han en av de beste offensive backene i Eliteserien. I år har vi nesten ikke sett noe av de offensive bidragene. Har kun to målgivende etter halvspilt sesong, og som en av de rutinerte i Godset er dette en av flere spillere som har skuffet meg enormt denne sesongen.

Kamer Qaka (22)
Enormt talent og masse selvtillit, men den halve sesongen han fikk for Kristiansund var ekstremt skuffende. På sitt beste er han en fantastisk ballspiller, og det han leverte for Kristiansund i OBOS-ligaen i fjor var strålende. I Eliteserien 2017 viste han ingenting annet enn balltap i farlig sone, i tillegg til at han var frisk og offensiv i sine uttalelser. Det ser bare ikke så bra ut når man ikke er nærheten av å være like god på banen som det man prøver å være i pressesonen.

Steffen Ernemann (35)
Thomas Berntsen er en smart fyr, og det har vist seg at han slapp Ernemann til Viking på riktig tidspunkt. Dansken skulle komme inn som en ledertype, og var veldig imponerende i vinter. Dessverre har den sympatiske midtbanedirigenten levert svakt i nesten hver eneste kamp, samtidig som han har gjort flere avgjørende feil.

Henning Hauger (31)
Forventningene til Hauger var store da han ble hentet til Godset fra Elfsborg, men det han har vist har vært veldig skuffende. Man kan selvfølgelig si at han ikke har hatt noen lett jobb sentralt på midtbanen når Godset har slitt som de har gjort, men jeg hadde forventet mye mer fra en såpass rutinert og god spiller som Hauger.

Fredrik Midtsjø (23)
En fantastisk fotballspiller på sitt beste, og en spiller jeg trodde skulle få en fantastisk sesong i 2017. Når jeg har snakket med folk i og rundt Rosenborg de siste årene, har de ikke fått rost Midtsjø nok. Stig Inge Bjørnebye har nok vært ganske sikker på at dette er en spiller de skal få godt med millioner for. Det kan fortsatt skje, men da må han finne tilbake til det nivået han kan være på. Mike Jensen og Fredrik Midtsjø var stort sett i egen klasse forrige sesong, men begge indreløperne til Kåre Ingebrigtsen har vært skygger av seg selv denne sesongen. Det er mye av grunnen til at Rosenborg har slitt såpass spillemessig som de faktisk har gjort. Jeg vet Rosenborg leder Eliteserien, og jeg vet at Midtsjø fortsatt er en av de beste spillerne i Eliteserien, men det han har vist denne sesongen har rett og slett vært langt unna det jeg hadde forventet.

Rafik Zekhnini (19)
Et av de største talentene vi har i Norge. I likhet med hva jeg hadde før 2016-sesongen, hadde jeg enorme forventninger til Zekhnini i år. Vinteren var lovende, og det var snakk om at Zekhnini endelig var kvitt skadeproblemene og at han nå skulle være stabil på sitt beste nivå. Det har han ikke vært i nærheten av. To målpoeng på halv sesong er langt unna det jeg forventet og håpet på. Det var flere spillere jeg kunne valgt fra Odd. Samulesen, Occean og Nordkvelle er andre spillere som har skuffet meg enormt.

Marcus Pedersen (27)
At han har fått såpass med spilletid for Godset er for meg et mysterium, spesielt med tanke på de alternativene Skullerud har på benken. Han er ikke i nærheten av å være så målfarlig som han kan være på sitt beste. Ett mål etter halvspilt sesong forteller alt om hvor langt unna Pedersen er for øyeblikket. Han ser rett og slett uinteressert ut. Det ser ikke ut som at kraftspissen synes det er gøy å spille fotball for øyeblikket.

Nicklas Bendtner (29)
Både Stig Inge Bjørnebye og jeg var sikre på at Bendtner skulle bli en suksess, men her ser det ut til at alle som hadde troen på Bendtner har bommet. Rosenborg leder Eliteserien og Bendtner har scoret seks mål, men i forhold til hva vi forventet av dansken har første halvdel av sesongen vært veldig skuffende. Han er ikke i boksen når innleggene kommer, og han kommer til overraskende få sjanser. Rosenborg har slitt spillemessig, og en av grunnene til det er at Bendtner ikke har fungert som toppspiss. Kåre Ingebrigtsen har uttalt at det er Rosenborg sin skyld at ikke Bendtner har fungert i spissrollen, men det ser for meg ut som et desperat forsøk på å forsvare Eliteseriens dyreste spiller. Første halvdel av sesongen er glemt om Bendtner skyter Rosenborg inn i et gruppespill de neste månedene, og det var jo det han faktisk ble hentet for, men foreløpig ser Bendtner ut som en fiasko på Lerkendal.

Formasjon (3-4-3):

Austbø

Vilsvik, Mets, Glesnes

Midtsjø, Ernemann, Hauger, Qaka

Zekhnini, Bendtner, Pedersen